Alle updates van Tieneke

Koningsdag geslaagd!

Al voor 6 uur waren de vroege vogels paraat met auto's afgeladen vol. Wat komen er veel dozen, tassen en allerhande apparaten uit en we vragen ons stiekem af of we dit later op de dag ook weer moeten inladen... Het loopt bepaald niet storm qua koopjesjagers op de vroege morgen terwijl de eerste druppels regen ons prima weten te vinden... Maar, we geven niet op! Ons enthousiasme is niet te temmen en als de regen wel van stoppen weet, kan de toeloop van kopers starten. We krijgen leuke reacties van mensen die wel wat extra willen geven voor het goede doel en het eerste grote geld kan al weer uit de geldbakjes veilig gesteld worden. Er komen supporters langs die ons aanmoedigen met wat lekkers of onze spullen helpen aanprijzen. Er staan kinderen in de rij om geschminkt te worden en na de middag kunnen we zelfs al kleden weg halen! Het wordt een super gezellige en geslaagde dag. Pas om 17:00 uur rijden de laatste auto's met restanten weg. In spanning wacht iedereen op het tellen van het geld... We mogen trots zijn, want de opbrengst stijgt boven onze verwachtingen uit: €1788,25 Bedankt voor iedereen die hieraan bijgedragen heeft!!!

Eerste lunch: een geslaagd feit!

Vandaag, 2 1/2 week na de start van onze "Bakken voor Zambia actie", mochten we een lunch verzorgen op de studiedag van de Koepelschool. Van te voren hadden we als bakkers de hoofden bij elkaar gestoken en de lekkerste broodjes vlogen over en weer over tafel! Wat zijn er toch veel lekkere dingen te bedenken. Met elkaar werden we enthousiaster en enthousiaster: dit gaat helemaal leuk worden! We voelden ons nu al professionals ;) Hoe leuk en samenbindend die voorbereidingen! Gisteren begonnen de echte voorbereidingen; boodschappen doen, taarten bakken, soep maken. Vanmorgen zijn de broodjes vers gehaald en voorzien van heerlijk, divers beleg. Tafel feestelijk gedekt, want het moet niet alleen ons feestje zijn; ook voor degenen die de lunch nuttigen (hard studerende leerkrachten, want studiedag hè) mag het een welkome lust voor het oog en de mond zijn! Uit de reacties mogen we concluderen dat het idd geslaagd was! Wat heerlijk! Daar doen we het voor! Dus wil je ook zo'n heerlijke lunch met je collega's? Laat het ons weten! (of als je liever met familie of vrienden luncht: mag ook ;)

Verstandsbevriezing!

Bestaat er zoiets als “Verstandsbevriezing”? Ik heb er nog nooit van gehoord, maar weet inmiddels wel dat het bestaat! Vandaag heb ik het zelf ervaren nl Vanmorgen stond ik op met het gevoel dat er iets bijzonders was vandaag…. Oja! Ik mag het Zeumerse Gat in! Euh, het is 29 december...DECEMBRRRRRR!!!!! Ja, en? Ik begrijp mezelf soms ook niet, dus als je hier afhaakt snap ik dat best. Ik merk bij mezelf een soort van opgewonden gevoel, zoals vroeger toen je jarig was en enorm zin had in je kinderfeestje! Zo’n gevoel van: Vandaag is dè dag! Hoe zal het zijn? Wat gaan we doen? Wie komen er allemaal? Het vreemde alleen is …… waar verheug ik me nù eigenlijk op? Iets waar ik eigenlijk een hekel aan heb……? Want eigenlijk houd ik niet van zwemmen en heb ik het heel snel koud! Echt, het moet wel 40 graden zijn wil je mij in 1x het water in zien plonzen. Ik kan echt chagrijnig worden als ik heel behoedzaam teentje voor teentje probeer te wennen aan het water en iemand spettert mij nat; geloof me, die persoon wil je niet zijn! En dan vandaag: Het kwik komt rond de 7 graden tot stilstand….windkracht 2 en zo rond de klok van 3 ook nog eens lichte spetters van boven…. Tegelijkertijd ontwikkeld zich een gevoel van verwachtingsvolle euforie; ik raak met nog wat “coole moeders” in een uitgelaten puberale stemming (onze kinderen hadden dit waarschijnlijk ook door en zijn allang buiten ons zichtsveld, denken ze). In een lange optocht, opgezweept door de Afrikaans/Zuid-Amerikaanse ritmes van de drumband die voor de horde uit gaat, lopen we richting het Zeumerse Gat, je weet wel; Zeumers > Zomers! Nu komt het moment van de waarheid: omkleden, opwarmen en gaan! Na wat, voor mij dan houterige, warming-up oefeningen, voorgedaan door iemand die er vast voor heeft doorgeleerd, begint het aftellen 10-9-8-7…...0!!!!!! Hìer heb ik op gewacht! Dit is hèt moment! De hele kudde van meer dan 200 man/vrouw/kind komt in beweging en begint te rennen, ik ook. Eerst door het gras, dan door het mulle zand en dan…..water!!!!! Ik ren door, voel mijn voeten al niet meer, langzaam maakt zich een koude prikkeling meester van mijn benen, alsof ik word vastgehouden onder water door onzichtbare handen die duizenden naaldjes in mijn lijf steken; ik ren door: Dit is van de gekke! Ik ren dóór! Ik lijk wel gek! En al die mensen om mij heen dan? Ook! Tegelijkertijd bemerk ik ondanks alle kou en nattigheid een grote lach’, bevroren op mijn gezicht, op alle gezichten om mij heen.Nog even doorbijten en dan: het doel van deze missie: DE BEL! Yes, ik heb m aangeraakt! Het is me gelukt!!!! Terugrennend de kant weer op, op zoek naar mijn handdoek; eigenlijk is het helemaal zo koud niet meer! Mijn voeten voel ik tenminste niet meer :) Bij de vuurkorven komen we bij, omkleden kan in een grote vrachtwagen, warme choco, soep en een broodje; aan alles is gedacht! Meer dan 40.000 euro is er bij elkaar gedoken voor verandering in vele projecten van World Servants. En volgend jaar? Dan doe ik het weer!!!!!

Dive2Change

Nu onderweg naar Zeumeren Let go!!

Supergezellige verhuizing!!

Ok, 8 uur beginnen op derde kerstdag is best vroeg, maar het was wel supergezellig om met elkaar een verhuizing te doen!! Gelukkig was alles goed voorbereid en konden we in rap tempo de vrachtwagen laden en lossen en laden en lossen en laden en lossen. Inmiddels zijn de bedden in elkaar geschroefd, kasten in elkaar geknutseld en zelfs een paar lampen opgehangen! En de catering was meer dan prima! Jan Peter en Lia: bedankt!!!

2e groepsbijeenkomst - We did it!

Afgelopen zondag hadden we onze 2e groepsbijeenkomst - en zie ons enthousiasme! We hebben er zin in :-) Zonder Lars en zijn familie omdat onze 'Benjamin' vanmorgen gedoopt is - hoe mooi is dat.... Maar verder waren we met velen aanwezig. We hebben de T-shirts gepast - plannen verder gepland en let op want binnenkort gaan we echt van start. Bij iedereen stromen de eerste sponsorbedragen al binnen en in de kerstvakantie gaan we 'live' met een verhuizing en een 'dive'. Ja de dive2change zal verfrissend werken, letterlijk en figuurlijk. Binnenkort meer over Valentijn, Paasbroden, Potgrond en nog veel meer. Heb je een idee of kunnen we een handje helpen? Laat het ons weten via de site of spreek een van de deelnemers aan. Tot binnenkort!

Kick off: we zijn gestart!!!!!

Vanavond was het dan eindelijk zover: we zijn gestart met onze groep vanuit de Nieuwe Kerkgemeente Ede om in 2020 een World Servantsproject vorm te geven. We zijn begonnen met: taart, ontmoeting, kennismaking, "U maakt ons één!", brainstormen over acties (na vanavond vergeet niemand meer wat 'freerunnen' is) en het maken van afspraken. En het zou zo maar kunnen dat na vanavond een heel aantal deelnemers niet kan slapen van de adrenaline! Wordt vervolgd!