Alle updates van Heidy

Update from Samuel on project preparations

Samuel Sesay, one of the project officers from CTF writes: "We just finished the foundation work and the two layers of block work. We also finished making all the blocks (bricks) for the entire building (5 classrooms, office space, store for head teacher and staff room)."

Committees gevormd en fundering gelegd in Barmoi Luma

Cotton Tree Foundation heeft samen met de gemeenschap verschillende meetings gehad om het project door te spreken en goed voor te bereiden. Een van de onderdelen die ze uitvoeren, om de samenwerking met de gemeenschap te vergroten en gebruik te maken van lokaal leiderschap of dit juist te stimuleren, is het opzetten van local committees. Voor het kinderprogramma, de bouw en het cultuurprogramma vormen ze een comité dat verantwoordelijk is voor de uit te voeren activiteiten tijdens het project. Ook gaan de comité's in voorbereiding op het project alvast aan de slag om verschillende activiteiten met de groep mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het project meer mensen echt betrokken zijn en zich verantwoordelijk voelen, en dat er na het project meer samenwerking is in de gemeenschap. Erg tof om te zien!

Daarnaast zijn ze dus al druk bezig op de bouwplaats zoals je op de foto's kunt zien. Het gebouw in aanbouw op de achtergrond wordt gebouwd op een fundering die daar door de gemeenschap was aangelegd om de grond veilig te stellen. Hier zijn ze sinds het set-up bezoek in maart eerder dit jaar mee verder gegaan.

De voorbereidingen voor de fundering voor de projecten in Barmoi Luma zijn goed gevorderd.

Voorbereiding van de projecten in Barmoi Luma

Bekijk de foto's en het filmpje voor een indruk van het prachtige land en de noodzaak om de school te ondersteunen in hun drive om een goede plek te bieden voor de kinderen in Barmoi Luma (zie voor meer foto's de project update bij SL120: https://www.worldservants.nl/sierra-leone/SL120).