Alle updates van Lammert

Tongo, here we come!

In het ziekenhuis in Tongo was het rustig toen wij daar in februari een bezoek hebben gebracht. De directeur van het ziekenhuis, die overigens in Amsterdam een jaar gestudeerd heeft(!), vertelde dat de maanden januari en februari altijd erg rustig zijn. Dit komt omdat in het droge seizoen (onze winter) minder mensen ziek worden door bijvoorbeeld malaria of diarree. In de maanden juni, juli en augustus loopt het storm in Tongo Hospital en daarom zijn de huizen voor het ziekenhuis personeel zo hard nodig! Doordat er in deze maanden veel mensen met acute klachten naar het ziekenhuis komen is het belangrijk dat ook 's nachts voldoende personeel beschikbaar is om de noodgevallen te behandelen. Door de huizen die GH121 hier gaat bouwen voor het personeel is er meer personeel op korte afstand beschikbaar die de eerste hulp kunnen geven buiten de normale openingstijden om.

Ekiwa is de hoofdzuster in het ziekenhuis en zij is verantwoordelijk voor alle broeders en zusters die er werken. Voor haar is het een hele opluchting dat er meer huizen voor ziekenhuis personeel beschikbaar komen. Zij kan daardoor makkelijk de diensten van haar personeel plannen en zo de last van het werken in de nacht voor noodoproepen beter verdelen over haar mensen. Ekiwa kan niet wachten tot de groep arriveert en zal er zeker zijn om GH121 een heel warm welkom te geven!

Update over november en december

In oktober werd alweer de laatste update hier op de site geplaatst over het bestickeren van de emmers bij Berdal. Sinds die tijd hebben we absoluut niet stilgezeten en hebben we als een malle doorgewerkt om in de maanden november en december nog heel veel geld bij elkaar te zoeken. Een paar grote klappers in deze maanden waren de dienstenveiling waarbij we bijna 8.000 euro hebben opgehaald en de dankdag collecte van Hervormd gemeente Wierden waar we ook bijna 8.000 euro van kregen. Ook hebben we bijna 4.000 euro verdiend met de verkoop van chocolaatjes. Naast deze super grote acties hebben we ook met kleine dingen nog heel wat geld bij elkaar gesprokkeld. Al met al hebben we dus absoluut niet stilgezeten en hebben we goede maanden gehad. We zijn dan ook heel blij dat de teller van onze actiepagina al over de 60.000 euro gaat! Daarnaast is onze sponsorgroep in de maanden november en december flink aan de bak geweest. Ze hebben complete sponsorberichten en een hele lange lijst met bedrijven en fondsen gemaakt zodat we hier makkelijk mee aan de slag konden. In de maand december hebben ze van een flink aantal bedrijven erg positieve reacties gekregen waardoor onze pot steeds meer wordt gespekt. We hopen natuurlijk dat er nog meer bedrijven zullen reageren, maar we zijn al heel blij dat deze actie zo goed loopt en dat deze groep zich zo goed inzet! En nu hebben we dan eindelijk kerstvakantie! Deze week worden er nog een paar kleine acties gehouden rondom de Kerstdagen en op oudjaarsdag bakken we nog oliebollen. Vanaf dan nemen we heel even onze rust om vervolgens na de kerstvakantie weer met frisse moed verder te gaan om het benodigde geld voor 1 mei binnen te krijgen. Wij vertrouwen erop dat dat met deze enthousiaste groep zeker moet gaan lukken en dat onze God ons ook hierbij zal helpen. Via deze weg willen wij van World Servants team Wierden iedereen bijzonder fijne en goede feestdagen toewensen en een voorspoeding, gezond, goed en gezegend 2020!

emmers beplakken

Zaterdag 28 september was het zover. De dag dat we als groep 18.000 emmers mochten stickeren. We waren er met z'n allen vroeg bij; de aftrap begon om 8:00 in de ochtend. In tweetallen werden de pallets met emmers verdeeld en kon het echte werk beginnen: op iedere emmer moest een nieuwe sticker worden geplakt. Met ongeveer 20 man sterk maakten vele handen licht werk. Tegen 10 uur was er een moment van pauze. In deze pauze konden we de emmers even uit ons hoofd zetten en kregen we wat lekkers te eten en te drinken. Dit werd gesponsord door het bedrijf zelf, namelijk Berdal. Na de pauze gingen we weer vol aan de bak en voor we het wisten was het kwart over 12 en waren alle 18.000 emmers voorzien van een nieuwe sticker.

Agrifair

In het weekend van 16 en 17 augustus vond de Agrifair Wierden plaats. Hier hebben een aantal enthousiaste actieleden hulp verleend bij activiteiten en tegelijkertijd ons actieteam gepromoot. Hier mochten we een super mooi bedrag binnenhalen van €359,46! Iedereen die ons heeft gesponsord en Agrifair Wierden, ontzettend bedankt!

Klussen, klussen en nog eens klussen

De afgelopen weken en dagen hebben wij flink geklust bij gezinshuis de Schatkamer in Wierden. Wim en Henny hadden (en hebben nog steeds) heel veel klussen waarbij ze onze hulp goed konden gebruiken! Zo hebben we een deel van het dak gesloopt, het puin uit de schuur geruimd en konden we in de tuin onkruid wieden. Dit hebben we in een aantal dagen gedaan en daar hebben we natuurlijk een paar leuke foto's van. We willen Wim en Henny bedanken voor de gastvrijheid en gezelligheid bij hun op het erf!

Lege flessen actie Constantijnschool

In de week van 17 tot 21 juni werd er op de Constantijn een lege flessen actie gehouden. Dit werd georganiseerd door twee teamgenoten van onze World Servants actiegroep die op deze school stage lopen. De kinderen konden een week lang lege flessen meenemen zodat die ingeleverd konden worden bij de supermarkten. Deze actie heeft 50 euro opgeleverd. Daarnaast heeft de Constantijnschool nog een donatie gemaakt van 100 euro. Hiervoor zijn wij de school erg dankbaar! In totaal is er dus 150 euro opgehaald op de Constantijnschool. In de toekomst hopen we nog vaker een lege flessen actie te houden, dus hou onze actiepagina in de gaten!

Auto's wassen 8 juni

Vandaag was het zover! Van 's ochtends 9 uur tot 's middags 1 uur hebben we als groep auto's gewassen. Het weer zat niet mee, maar het mocht de pret niet drukken. We zijn enthousiast aan de slag gegaan, aan de hand van een mooi systeem. Terwijl de auto's werden gewassen konden de eigenaren binnen van een lekker kopje koffie of thee genieten, met daarbij een plakje cake of een broodje hamburger. Om 1 uur werd de laatste auto gewassen, de laatste van een serie van 115 auto's. Het was dan ook een succesvolle, gezellige ochtend!

Auto's wassen

Zaterdag 8 juni 2019 houden wij een autowas actie voor Ghana. Tussen 9:00 - 13:00 uur kunt u uw auto laten wassen bij de Dorpskerk in Wierden. Wanneer wij uw auto wassen, kunt u genieten van een kopje koffie of thee en andere versnaperingen. De kosten voor het laten wassen van uw auto zijn 10 euro.

éérste actie is een feit!

Vorige week werden wij benaderd met de vraag of wij nog tijd en genoeg mensen hadden om vrijdag 24 en zaterdag 25 mei even een muur van 250 m2 in de grondverf te zetten. Na een kort overleg in onze groepsapp bleek al snel dat we genoeg mensen hadden en de actie dus door kon gaan. Aangekomen in Dinoland, om 7.30 's morgens, werden we ontvangen door Wilco, hij legde uit wat we allemaal moesten doen. Eerst moest de wand/schutting schoon worden gemaakt en daarna moest deze geverfd worden. Dus eerst een stuk schoonmaken, daarna verven. Al met al waren het twee hele intensieve dagen maar hebben we mooi alles afgekregen wat we af moesten hebben en is het eerste geld dat we met een actie binnen hebben gehaald een feit! Al met al waren het dus 2 super gezellige en productieve dagen!