Alle updates van Janine

San Miguel de Brasil in volle voorbereiding

Een mooi gezelschap van oudere heren en dames zit ons al op te wachten: de leden van de cacao-operatie. De voorzitter is echter half hun leeftijd: Javier Heras. Hij heeft informatica gestudeerd en is daarna teruggegaan naar zijn dorp om de cacao-cooperatie verder te helpen. Je kan merken dat hij goed is opgeleid, zelden hebben we zo'n goed voorbereid gezelschap getroffen.

Bij een voorbereiding hebben we een lange lijst met praktische zaken af te werken: slaapplek, bouwlocatie, school, kerk, ziekenhuis ... Tot onze verbazing trekt Javier een tekening te voorschijn. "Kijk", zegt hij terwijl hij ons een met de computer gemaakte tekening van het dorp laat zien, "ik dacht al dat jullie zoiets wilden weten dus ik heb alvast alles even uitgetekend". Kijk, daar wordt je vrolijk van.

Als de lijst af is en we een stroopwafel hebben gegeten springen we in de auto om de verschillende locaties te bekijken. Hoewel we met de pick-up gaan, liggen alle plekken op loopafstand. San Miguel is een rustig dorpje en in de ondergaande zon ligt het er prachtig bij tegen het voorgebergte van de Andes. Een van de boeren wijst ons een top in de verte aan: "daar kun je bovenop komen", zegt hij. Kan de groep er naartoe hiken, is de vraag "Kunnen ze een beetje lopen? Het is wel ver," zegt hij grijnzend.

Iets zegt ons dat de groep het hier prima naar de zin gaat hebben. Check de foto's en de video op facebook van ons bezoek. Maar mind you! Het is heel goed mogelijk dat als je aankomt er toch besloten is om bepaalde activiteiten ergens anders in het dorp te organiseren, dus pin ons er niet op vast :)