Hard op weg!

Wie ons volgt op de sociale media heeft misschien al het een en ander meegekregen en gezien dat we inmiddels druk aan het werk zijn met acties om het geld bij elkaar te krijgen voor onze reis naar Rwanda in augustus.

In de afgelopen maanden hebben we dan ook al meerdere klussen mogen uitvoeren in ruil voor een donatie. Zoals gevels poetsen met zijn allen, een kruipruimte met zand leeggescheppen en een tuin snoeien. Daarnaast hebben we kortgeleden WC-papier en keukenrollen verkocht, oud papier opgehaald en hebben we voor de kerk in Damwoude brieven langsgebracht. Als een extra hebben wij met onze keukenrol en WC papier actie niet alleen onze reis voor de kleuters in Rwanda kunnen steunen maar hebben wij doormiddel van donaties ook de lokale voedselbank gesteund. Op deze manier proberen we lokaal en ver weg ons steentje bij te dragen. Nu klinkt dit misschien allemaal als hard werken (hard gewerkt wordt er ook wel!) maar het is ook vooral heel gezellig en het helpt om elkaar op deze manier wat te leren kennen. In Rwanda gaan we natuurlijk ook met zijn allen de handen uit de mouwen steken.

Nu zijn we de afgelopen tijd niet alleen bezig geweest met onze eenmalige acties maar zijn er inmiddels ook een paar doorlopende acties opgezet. Zo zijn er nu verschillende locaties waar lege flessen ingeleverd kunnen worden, kunnen er nog steeds klussen bij ons worden aangemeld en hebben lokale bedrijven in de buurt een spaarpotje op de toonbank staan voor het wisselgeld (of meer).

Daarnaast zitten we midden in de voorbereidingen van de aankomende acties. We proberen namelijk ook voet aan de grond te krijgen bij de verschillende kerstmarkten in de buurt, waarvoor het knutselen al bijna is begonnen, we hebben contacten gelegd met sinterklaas en we gaan een stamppotbuffet organiseren.

Al de acties die we doen zijn te veel om op te noemen en dit is slechts een greep uit waar we allemaal mee bezig zijn. Volg vooral ook onze socials om op de hoogte te blijven met wat er nog komen gaat.

Ga naar de groepspagina

Sytze Mark Dijkstra

Graag wil ik van betekenis zijn voor de medemens en iets kunnen bijdragen in het leven van een ander, dit ga ik in Rwanda doen door mee te bouwen aan een mooie toekomst. Help jij ook?

Actiepagina van Sytze Mark