World Servants Veenwouden e.o. kijkt terug op een zonnige lentebraderie in Damwâld!

Vrijdag 14 februari stonden we met de actiegroep op de lentebraderie in Damwâld. Kinderen konden hier voor twee euro Hollandse spelen doen zoals blik gooien, flessen kegelen, sjoelen en spijkerslaan (tegen Mark). Ook was er een draaiend rad met verschillende prijzen zoals een waardebon voor oppassen, autowassen en verschillende prijzenpakketjes. Verder verkochten we bloemetjes, zelfgemaakte onderzetters, windgongen, bloempotten en meer. We zijn dankbaar en blij want deze actie heeft ons uiteindelijk zo’n 140 euro opgeleverd. Bedankt iedereen die heeft bijgedragen!

Impact Malawi & Nederland
Mark, Ilse, Nora, Thirza, Sabine en Neeltje gaan vanaf 22 juli 2023 met World Servants naar Malawi. Hier gaan ze samen met een groep enthousiaste jongeren lerarenwoningen bouwen in het dorpje Ndatuwa. Ze betalen zelf een deel van de deelnemersbijdrage maar doen ook acties om geld in te zamelen. Zo hopen we hier in Nederland al impact te maken en te bouwen aan verandering. Uiteindelijk hopen we samen de deelnemersbijdrage van totaal 18.000 euro in te zamelen. Inmiddels is de tussenstand € 14.225,86 euro.

Fietsen voor Malawi
Op zaterdag 20 mei gaat Thirza met haar broer Jeroen de Lauwersmeertocht fietsen voor het goede doel. Voor deze tocht zijn ze nog opzoek naar sponsors. Tijdens de fietstocht zullen zij shirts dragen met de logo’s van bedrijven die hen gesponsord hebben. Vrienden en familie kunnen ook sponsoren. Wilt u met uw bedrijf op de shirts staan? Dat kan vanaf 125 met een klein logo en 250 euro met een groot logo. Deze actie wordt daarnaast gepromoot op verschillende media. Ben u geïnteresseerd? Het is mogelijk om een factuur op te vragen voor de sponsoring. Bent u of kent u een bedrijf die hiervoor open zou staan, dan horen we dat graag!

Lenteconcert in samenwerking met Brassband Ere Zij God
Op een maandagavond in juni proberen we een openlucht lenteconcert te plannen in Damwâld. Hierbij zal Brassband Ere Zij God ons meenemen met een aantal mooie liederen ergens op een nog te bepalen locatie in Damwâld. De datum wordt nog afgestemd maar volgt zo snel mogelijk.

Oud papier in Veenwouden
Misschien heeft u ons al zien lopen in onze rode trui, maar t/m 22 juli helpen wij elke week met het ophalen van oud papier voor de PKN gemeente in Feanwâlden Feanwâldsterwâl. Het is een gezellige actie waarbij we naast iets doen voor de kerk ook leuke ontmoetingen hebben. Als dank ontvangen we een gift van de diaconie. Hier zijn we super blij mee, waarvoor dank.

Tienerweekend GROW
Van 9 tot en met 11 juni mogen wij ons als vrijwilligers inzetten tijden het tienerweekend GROW in Damwâld. Super vet om ons hier in Nederland al dienstbaar te mogen inzetten. We hopen een gezellige tijd met elkaar te hebben, te leren van elkaar, goede gesprekken te hebben met tieners en jongeren. We zijn super dankbaar dat World Servants zondags het collectedoel mag zijn.

Doorlopende acties: lege flessen & heitje voor karweitje Heeft u nog lege statiegeldflessen? Sponsor ze aan World Servants en wij leveren ze voor u in. Doe uw lege flessen in een blauwe ton op Badhúswei 30 (in Damwâld). Of lever zelf uw bonnetje in bij de Plus (in Feanwalden). Bedankt voor uw hulp!

Met onze klussenactie hebben we o.a. de kerkbalans mogen langsbrengen en ophalen bij gemeenteleden PKN Damwâld. Van april tot en met juli mogen we PKN Feanwâlden/ Feanwâldsterwal helpen bij het ophalen van oud papier (bedankt!). Ook gaan we auto’s wassen, zijn Nora en Ilse ingehuurd als oppas voor de kinderen en gaan we nog bladeren opruimen in de tuin bij een gemeentelid. Heeft u een klus voor ons waarbij we onze handen uit de mouwen kunnen steken? Mail naar veenwouden@worldservants.nl Vraag ons gerust!

Blijf op de hoogte & volg ons online!
Verder gaan we in mei bezig met een benefiet-koffieconcert samen met Brassband Ere Zij God Damwâld waar Ilse, Mark, Thirza en Neeltje muzikaal betrokken zijn. Ook zijn er plannen om een sponsor fietstocht te doen voor World Servants waar Mark en Thirza al hard voor trainen. Bent u benieuwd of we iets voor uw omgeving kunnen betekenen, vraag ons gerust! Verder hebben we een instagrampagina (www.instagram.com/worldservants_veenwouden/) en een facebookpagina waar we regelmatig wat delen over onze acties: (www.facebook.com/NeeltjeWS).

Wilt u ons helpen naast deze acties, dat kan!
Bouw mee aan een betere toekomst voor deze kinderen in Malawi en aan persoonlijke verandering bij de deelnemers van World Servants. Kijk op www.geef.ws/veenwouden of neem contact met ons op.

''Niemand keert terug van een reis zoals hij vertrokken is''. Help(t) u/jij mee? Alvast bedankt!


Met vriendelijke groeten,

Ilse en Mark Cuperus, Nora Visser, Sabine Hengst, Thirza Hoekstra en Neeltje Hietkamp namens actiegroep Veenwouden e.o.

Ga naar de groepspagina

Neeltje Hietkamp

Je wordt pas echt rijk, door te delen in wat je hebt. Ik heb het voorrecht om in alle rijkdom in NL te zijn opgegroeid. World Servants leerde me dat het ook anders kan. Dit maakt me bewust van wat ik heb. Een project kan je persoonlijk veranderen, ik ben enthousiast om andere jongeren hierin mee te nemen. Mijn geloof handen en voeten geven door de ander dienen zoals Jezus deed. Helpt u mee? Dankzij uw steun helpt u mee om de wereld een stukje mooier te maken, alvast bedankt voor deze kans!

Actiepagina van Neeltje