Blog #3 De zondag van het #LW18

18 maart, 2018 - 23:13

De laatste dag van het Leidersweekend is aangebroken. Na al veel kennis gemaakt te hebben met elkaar, veel trainingselementen te hebben doorstaan is het nu zondag. En zondagen worden gevierd!

Lees verder

Blog #2 De leiders in actie #LW18

18 maart, 2018 - 00:09

''Weet jij wat de temperatuur buiten is?'' Koud! Dat is het buiten, en wat is de planning voor vandaag? Naar buiten!

Lees verder

"Welkom!" Het LW18 is van start!

17 maart, 2018 - 00:04

Donderdagavond; de tafels, podium, lampjes en informatie balie werden klaar gezet. Het is weer zo ver, dit weekend is het weekend van de leiders. Waarin ze worden klaargestoomd, getraind en uitgedaagd voor hun project deze zomer. Vrijdagochtend stonden de eerste leiders klaar voor hun volle eerste trainingsdag. 

Lees verder

Een verbouwing van mijn wereldbeeld

10 augustus, 2017 - 11:59

Sinterklaas en zijn stroopwafel-Pieten waren vorig jaar nog niet de Goudse haven uitgedobberd, toen er een plotseling een berichtje vanaf het World Servants-kantoor mijn mailbox binnenplingde. Ik had een kritisch artikel over vrijwilligerswerk geschreven en World Servants kwam met de vraag of ik over twee weken namens BEAM – het jongerenmerk van de EO – als verslaggever meewilde naar een project in Lesotho. Ze wilden laten zien dat het ook anders kan en dat heus niet de hele vrijwilligersindustrie ‘kapot’ is.

Lees verder

The People of Tomorrow

5 april, 2017 - 16:48

Jongerenwerkexpert Corjan Matsinger sprak tijdens het leidersweekend over bouwen met een kansrijke generatie. Naar aanleiding van zijn keynote schreef hij voor World Servants een column. 

Lees verder

Christelijke organisaties: haal je lamp onder de korenmaat vandaan

27 januari, 2017 - 13:51

‘Christelijke organisaties, laat je authentieke getuigenis voorop staan’, is de moraal van het artikel over de C100 in het ND van afgelopen maandag. Te vaak opereren christelijke organisaties in de luwte en zijn ze terughoudend met het tonen van hun echte drijfveren. Christelijke organisaties zouden in de maatschappij juist moeten laten zien waar ze het verschil maken en vooral waarom ze dat doen, stelt Gert-Jan Segers. Als jongerenorganisatie kan World Servants dat standpunt volledig onderstrepen. We merken bij de 800 christelijke en niet-christelijke jongeren die ieder jaar betrokken zijn dat ze enthousiast worden van een authentiek verhaal en een uitgesproken missie.

Lees verder