Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een basisschool in Cosorió

 • Teamwork
  Teamwork
 • Samen kom je overal
  Samen kom je overal
 • Mixen als een pro
  Mixen als een pro
 • Spelen met de kids
  Spelen met de kids
 • Lol op de bouw
  Lol op de bouw
 • Intercultureel sporten
  Intercultureel sporten
 • Zaagtafel deluxe
  Zaagtafel deluxe
 • Teamprestatie
  Teamprestatie
 • Spelletjes op de school
  Spelletjes op de school
 • Steen voor steen
  Steen voor steen
Rustige omgeving
Jungle tocht
Betrokken gemeenschap

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

De school in Cosorió heeft vier lokalen waarvan twee gebouwd zijn door de ouders zelf. Door gebrek aan middelen zijn deze nog niet volledig af; wel worden ze volop gebruikt. Door gebrek aan ruimte krijgt een klas buiten op de veranda les. Jij gaat samen met de ouders van de kinderen nog twee lokalen bouwen zodat alle kinderen binnen les kunnen krijgen.

Voor wie?

Voor de 144 kinderen die al les krijgen op de school en voor de kinderen die geen lessen kunnen volgen door ruimtegebrek. Sommige van deze kinderen moeten elke dag zes kilometer heen en terug lopen om naar school te kunnen. De lokale overheid bekommert zich niet om deze kinderen. De ouders doen er zelf alles aan om toch onderwijs voor hun kinderen te kunnen organiseren.

Waar ga je dat doen?

Het kleine dorp Cosorió ligt vlakbij de Guapay rivier. Het is een rurale rustige omgeving die bekend staat om de typische traditionele gerechten en mooie creatieve handwerken van keramiek. De bron van inkomsten is vooral landbouw, veehouderij en visserij.

Waarom?

De kinderen in Cosorió verdienen een betere toekomst. Bouw jij samen met hun ouders aan nieuwe klaslokalen?

8-7 tot 28-7-2023bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 500 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Ook als je een beperking hebt, gaan we ervoor zorgen dat dit project voor jou toegankelijk is. In Bolivia is het totaal niet vanzelfsprekend dat je met een handicap mee kunt doen. Met dit project laten we zien dat iedereen eerlijke kansen verdient.

Verandering

In Bolivia is het onderwijs in de loop van de jaren steeds verder verbeterd. Sinds 2014 was er een duidelijk stijgende lijn te zien in het percentage schoolgaande kinderen. Helaas is er door de corona pandemie veel verslechterd. De scholen bleven maandenlang dicht, kinderen verdwenen uit het zicht en veel kinderen kwamen na de lockdown niet meer terug. Daarnaast zijn er tijdens de periode van lockdown nieuwe gemeentelijke verkiezingen geweest, waardoor bestaande afspraken voor de bouw van bijvoorbeeld nieuwe klaslokalen door nieuwe besturen teniet zijn gedaan. Gelukkig zijn de ouders in de gemeenschap Cosorió erg gemotiveerd om hun kinderen wél naar school te laten gaan. Ze hebben op eigen initiatief en vanuit eigen middelen steen voor steen gespaard om twee lokalen te bouwen. De lokalen zijn nog niet volledig afgewerkt, maar er kunnen al wel lessen worden gehouden. Er worden door de ouders ook twee extra leerkrachten betaald, zodat er voldoende onderwijzers zijn voor de klassen. De betrokkenheid van de ouders is zo groot en biedt zoveel potentie voor de kinderen in deze gemeenschap, dat World Servants graag mee wil bouwen aan nog twee lokalen, waardoor er een volwaardige basisschool staat die wellicht zelfs in de toekomst ook kan gaan dienen als middelbare school. Zo krijgen de kinderen van Cosorió de kans om zichzelf zo ver mogelijk te ontwikkelen in hun eigen omgeving, voor meer kansen op de arbeidsmarkt.

Doelen:

 • Kwalitatief goed onderwijs
 • Degelijke klaslokalen
 • Door de overheid betaalde en getrainde leerkrachten
 • Een groeiend aantal leerlingen, die meer kansen op de arbeidsmarkt hebben
 • Genoeg ruimte voor alle leerlingen om binnen les te krijgen

Wat doe je nog meer?

Je maakt zeker een hike langs de Guapay rivier, een indrukwekkende en brede rivier. Daarnaast kun je voor het echte jungle gevoel naar het Amboro Park. Met meer dan 800 vogelsoorten in het hele park en de hoogste concentratie vogels per vierkante kilometer kom je gegarandeerd veel bijzondere vogels tegen.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


For Vidas

In Cosorió krijgt een deel van de kinderen buiten les op de veranda of onder een boom. World Servants bouwt samen met For Vidas aan nog twee klaslokalen in Cosorió. Hierdoor kunnen alle kinderen binnen les krijgen.

Carlos Sanchez

Corona

Wil jij graag mee met World Servants, maar maak je je toch nog zorgen over corona?

Meer info

2395,-

Toeslagen:

€500

8-7 tot 28-7-2023