Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een klaslokaal voor een basisschool in Clara San Pedro

 • Potje voetbal met de kids
 • Onderwijs is alles
 • De weg erheen is al een avontuur
Meer kinderen naar school
Hechte gemeenschap
Voetbalveld naast de bouwplaats

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Niet alle kinderen rond Clara San Pedro kunnen naar school omdat het klaslokaal te klein is. Ook de dichtstbijzijnde school van vijf kilometer verderop heeft geen ruimte meer. Jij bouwt een extra klaslokaal in Clara San Pedro, zodat meer leerlingen naar school kunnen.

Voor wie?

Je bouwt voor de gezinnen die in Clara San Pedro en in de nieuwe wijk daarnaast wonen. Met de bouw van extra klaslokalen kan de school uitgroeien tot 75 leerlingen.

Waar ga je dat doen?

Clara San Pedro is een kleine gemeenschap op een uur rijden van Santa Cruz de la Sierra. Het is een klein dorp aan de rand van de grote stad. In Clara San Pedro wonen ongeveer 25 gezinnen, die vooral leven van de landbouw en veehouderij. In het dorp zijn alleen onverharde wegen. Naast de school is er ook een voetbalveld, waar je vast en zeker gebruik van gaat maken.

Waarom?

In Clara San Pedro is één klaslokaal voor alle leerlingen. Bouw jij een extra klaslokaal zodat alle kinderen uit de buurt naar school kunnen?

22-7 tot 12-8-2025bijdrage: 3295 Tickettoeslag: 850 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Hoewel Clara San Pedro dicht bij de stad ligt, heeft het een echt dorpsgevoel. Mensen kijken naar elkaar om en iedereen hoort erbij. In het dorp wonen verschillende mensen met een beperking die graag met je in contact komen. Leer hoe zij leven en wat zij tegenkomen in het dagelijks leven. Laat je inspireren door hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen!

Verandering

Clara San Pedro is een hechte gemeenschap in Bolivia. De school in dit kleine dorp heeft twee klaslokalen. Eén lokaal is voor alle 42 leerlingen van de basisschool, het andere lokaal doet dienst als lerarenkamer, bijlesruimte en opslagplaats. De omgeving rond het dorp is volop in ontwikkeling door nieuwe woningen voor mensen uit de grote stad. De school heeft meer ruimte nodig om alle leerlingen uit de regio onderwijs te geven. Met een extra klaslokaal hoeft de lerares niet meer alleen les te geven, maar is de school ook een fijne werkplek voor nieuwe leraren. Uiteindelijk kunnen hier dan 75 kinderen naar school. De inwoners van Clara San Pedro kunnen niet wachten om samen met jou te bouwen aan een nieuw klaslokaal!

Doelen: 

 • Meer leerlingen kunnen naar school.
 • Ruimte om leerlingen te verdelen over verschillende klassen.
 • Beter onderwijs op maat. 
 • Leraren werken graag op deze school.

Wat doe je nog meer?

Het enthousiasme van de gemeenschap van Clara San Pedro voelt als een warm welkom. De mensen zijn enorm gemotiveerd om de school uit te breiden en kunnen niet wachten om samen met jou op de bouwplaats te staan. Na het bouwen laten ze je graag genieten van een goede Boliviaanse maaltijd of een muzikale dansavond. Daag jij ze uit voor een interland op het voetbalveld middenin het dorp?

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Onderweg naar Clara San Pedro
  Onderweg naar Clara San Pedro
 • Het sportveld op het schoolterrein
  Het sportveld op het schoolterrein
 • Ons welkomstcomité
  Ons welkomstcomité
 • De twee huidige klaslokalen
  De twee huidige klaslokalen
 • De toiletten
  De toiletten
 • In de klas
  In de klas

For Vidas

Clara San Pedro is een kleine, hechte gemeenschap in Bolivia. De school heeft één klaslokaal voor 42 kinderen. Met een nieuw klaslokaal kunnen meer kinderen naar school.

Carlos Sanchez

3295,-

Toeslagen:

€850

22-7 tot 12-8-2025