Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een gemeenschapscentrum in Guanhães Almas

 • Sport overbrugt cultuurverschillen
  Sport overbrugt cultuurverschillen
 • Kom je op bezoek?
  Kom je op bezoek?
 • Een warm welkom
  Een warm welkom
 • Braziliaanse hartelijkheid
  Braziliaanse hartelijkheid
 • Een stads uitzicht
  Een stads uitzicht
 • Bouw je mee aan het gemeenschapscentrum?
  Bouw je mee aan het gemeenschapscentrum?
 • Handige Harry
  Handige Harry
 • Een kijkje op de bouwplaats
  Een kijkje op de bouwplaats
 • Indrukwekkende ontmoetingen
  Indrukwekkende ontmoetingen
Duurzaam bouwen
Plek van hoop
Braziliaanse hartelijkheid

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Reken op een warm ontvangst in Almas! De Brasileiros zien je eerst als gast, pas daarna als iemand die mee komt werken. Je levert een waardevolle bijdrage door jouw komst, ook omdat je meebouwt aan een gemeenschapscentrum voor de inwoners van de wijk Almas in Guanhães. Er is nu geen enkele voorziening in de wijk, een plek om samen te komen is dus hoognodig.

Voor wie?

In Almas wonen 560 gezinnen. Veel gezinnen vechten om overeind te blijven, te midden van de sociale problemen in de wijk. In het gemeenschapscentrum waaraan je meebouwt kunnen de mensen elkaar ontmoeten en ondersteunen. Ze hebben nu geen plek om heen te gaan in de buurt

Waar ga je dat doen?

Guanhães ligt in het westen van Brazilië, zo’n 700 kilometer ten noorden van Rio de Janeiro. De naam Guanhães verwijst naar de inheemse bevolking en betekent ‘Degene die rent’. In totaal wonen er 37.000 inwoners in Guanhães, waarvan 30% niet kan lezen en schrijven. De wijk Almas is 50 jaar geleden ontstaan door ruimtegebrek in de rest van Guanhães. In een razend tempo werden nieuwe ‘huizen’ gebouwd en hierbij is helemaal geen rekening gehouden met sociale voorzieningen. In totaal wonen er zo’n 560 gezinnen in de wijk. De meeste mensen werken als boer, bouwvakker of dienstmeisje.

Waarom?

Ervaar het Braziliaanse leven en bouw aan een veilige plek voor de mensen van Almas. Zet jij je in als signaal van waardering voor de armsten van Brazilië?

7-8 tot 27-8-2021bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 300 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Duurzaamheid is erg belangrijk in het ontwerpen en het gebruik van het gemeenschapscentrum. Overal komt natuurlijk licht binnen, een ondergrondse regenopslag voorkomt watertekorten en het dak wordt gemaakt van gerecycled plastic.

Project Almas is een wekelijkse activiteit van de kerk van Guanhães voor kinderen en hun ouders. Nu onder een zelfgemaakt afdak of in een garage, straks in een ruimte die veel meer mogelijkheden biedt. Uiteraard kun jij meedoen aan de activiteiten! Dit project wordt uitgevoerd door een besloten groep.

Verandering

De nood in Almas is hoog. Veel van de inwoners kunnen niet lezen en schrijven en tienerzwangerschappen, huiselijk geweld en drugsgebruik zijn aan de orde van de dag. Een gemeenschapscentrum maakt activiteiten mogelijk die de mensen dichterbij elkaar brengen, zoals vakonderwijs, wijkbijeenkomsten, spelletjesmiddagen en hulp aan ouderen.

Doelen:
- Grotere kansen op een goede baan voor jongeren door vakonderwijs
- Betere zorg voor ouderen
- Betere ontwikkeling van kinderen doordat ze een plek krijgen om te spelen en normen en waarden te leren
- Betere samenwerking tussen de inwoners van Almas om de omstandigheden in de wijk te verbeteren

Wat doe je nog meer?

Je wordt deel van de Braziliaanse gemeenschap en ontdekt de uitbundige hartelijkheid als je op bezoek gaat bij gezinnen thuis. De passie van de medewerkers van Project Almas zal je inspireren en de natuur buiten de stad zal je betoveren. Uiteraard speel je de interland, maar of je wint...?

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • BEM ondersteunt de familie tijdens de Corona crisis
 • Het bouwterrein
  Het bouwterrein
 • Een straat in Almas
  Een straat in Almas
 • De bouwplaats
  De bouwplaats
 • Uitzicht op Almas
  Uitzicht op Almas
 • Kinderprogramma
  Kinderprogramma
 • Voormalige ontmoetingsplek
  Voormalige ontmoetingsplek

BEM

In de wijk Almas in Guanhães is niets te doen. Er zijn geen scholen, geen sportvelden, geen kerk en zelfs geen supermarkt voor de 2.700 inwoners. Daardoor zijn er in de wijk veel sociale problemen. Door een gemeenschapscentrum te openen, wil partnerorganisatie BEM mensen samenbrengen, zodat de leefbaarheid toeneemt.

Amana Greco

2395,-

Toeslagen:

€300

7-8 tot 27-8-2021