Uitslag 'Extra Groot Verschil'

Geplaatst op 17 okt 2017 - 11:23

Afgelopen zomer daagde Wilde Ganzen de deelnemers uit om verder te kijken dan hun eigen projecten. Vandaag zijn alle likes geteld! Welke projecten maken een extra groot verschil?

De tien genomineerde voorstellen hebben hun idee op via Facebook onder de aandacht gebracht. Voor de vijf beste plannen stelt Wilde Ganzen €1.000 beschikbaar. Inmiddels zijn alle stemmen geteld en is de uitslag bekend!

Uitslag

Met maar liefst 1286 stemmen is ZA317 winnaar van 'Extra Groot Verschil'. Dat betekent dat het opleidingscentrum in Zambia twee ossen en een ploeg gefinancierd krijgt. Ook komt er een oven voor bakkersschool in Sierra Leone, krijgt Francis uit Zambia een opleiding tot leraar, krijgen kinderen met een beperking in Myanmar materialen voor therapie én worden oude lerarenwoningen in Malawi weer bewoonbaar gemaakt! Hieronder zie je hoeveel duimpjes ieder project omhoog heeft gekregen.

Eindstand Extra Groot Verschil

 

Wat gaat er nu gebeuren?

World Servants neemt nu namens Wilde Ganzen contact op met de partnerorganisaties in Zambia, Sierra Leone, Myanmar en Malawi. We gaan eerst kijken wat er allemaal nodig is om het idee uit te voeren en hoe het gerealiseerd kan worden binnen het budget van €1.000,-. Vervolgens zetten we, in samenwerking met Wilde Ganzen en de lokale partners, het plan in werking. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.