Wat regelen we voor je?

Op reis gaan naar een ontwikkelingsland en daar ook nog eens je handen uit de mouwen steken: dat is niet zomaar iets. Wij zorgen er dan ook voor dat alles goed geregeld is. Zowel voor, tijdens als na de reis staan onze 15 medewerkers en 300 vrijwilligers voor je klaar.

Voorbereidingenvoorbereidingsweekend
Elk project wordt zorgvuldig voorbereid. Zo zoeken we een leidersteam bij elkaar. Dit team volgt uitgebreide trainingen, zodat ze het project goed zullen leiden. Daarnaast laten we ook jou niet zomaar op reis gaan. Na je aanmelding vul je eerst een vragenlijst in, waarin je wordt gescreend op motivatie en gezondheid. Het is handig om voordat je die vragenlijst invult, eerst te lezen wat we precies van je verwachten. Voor het project organiseren we een voorbereidingsweekend, waar je jouw projectgenoten leert kennen tijdens teambuildingsopdrachten. Je krijgt meer informatie van je leidersteam over het project. Denk aan het bouwproject, omgaan met cultuurverschillen, gezondheid, veiligheid en dergelijke. Na dit weekend ben je er helemaal klaar voor!

En dan...op pad!
Eindelijk is het dan zover: je project gaat beginnen! Je komt zelf naar Schiphol of een andere vertreklocatie. Daar vertrek je met de hele projectgroep. De vliegtickets zijn geboekt, lokaal vervoer is geregeld en de slaapplaatsen zijn gereserveerd. Op de bouwplaats liggen de materialen al klaar, dus je kunt direct beginnen met bouwen. Lokale koks verzorgen voedzaam en gezond eten en drinken. Er is een waterfilter aanwezig om het water voor de groep te zuiveren. Verder houden we iedereen in Nederland via nieuwsberichten op de website op de hoogte van de vorderingen. In geval van calamiteiten zijn we 24 uur per dag bereikbaar en kan door ons de alarmcentrale ingeschakeld worden. Kortom: het hele project wordt voor je verzorgd.

Terug in Nederland
Na terugkomst organiseren we in september een festival voor je. Tijdens dit weekend is er uitgebreid de ruimte om je projectgenoten weer te ontmoeten en terug te blikken. Daarnaast krijg je informatie hoe je de indrukken die je hebt opgedaan kunt gebruiken om ook in Nederland een verschil te maken.

Wil je ook onbezorgd op project?

Meld je meteen aan!