Leef mee met de groep in Bolivia

Lees op deze pagina hoe je betrokken kunt zijn

De deelnemers van project BO218 werken samen met de gemeenschap van Puerto Rico aan de bouw van twee klaslokalen.

💪💪💪

Ruben
Klaar voor de laatste volledige bouwdag! Na vandaag alleen morgenochtend nog gratis fitness 😃
14:41

BO218 | Een weekendje natuur, cultuur en samenzijn

Hoe lang de schriftlezing vanmorgen ook was, deze update uit Bolivia is langer! Blijkbaar is er van alles te vertellen over het weekendje Samaipata. Erwin en Anne klommen in het toetsenbord.

Sing-in with a view

Ruben
Ondertussen in Samaipatta een sing-in onder een fantastisch zonnetje en grandioos uitzicht
17:18

Weekenduitstapje

Ruben
Onder weg naar Samaipatta
20:16

Laatste steen

Ruben
De laatste steen voor de school is gelegd. Nu op naar de ringbalk.
15:27

📷📷📷📷📹

Deze keer een bericht zonder woorden uit Puerto Rico. De beelden zeggen genoeg... Check vooral de supersnelle zandschep pitstop!

BO218 | Onvoorstelbare belevenissen!

Trotse en dankbare hoofdleider Ruben doet verslag van de afgelopen dagen, vol onvoorstelbare verrassingen. En daarbij: handgeschreven persoonlijke groeten van de groep!

Supportersbus

Taart! 🍰

Ruben
Taart bij de koffie om 15.00. Waarom? Because you are in Bolivia!
22:32

Cultuurdoel... ✅

Ruben
Speciaal voor Pieter reed vandaag Carlos zijn band lek. Geen kosten of moeite worden hier gespaard om de cultuurdoelen van de deelnemers te halen. Bedankt Carlos en onze held van vandaag is Pieter!!
22:16

BO218 | Bolivia = be flexible

Twee deelnemers aan het woord: Een uitgebreid verslag van het Life Skills programma, de Steenfabriek en... REGEN... heul veul REGEN!

BO218 | Goedemorgen Nederland!

Kort maar krachtig bericht uit Puerto Rico, want....

BO218 | Appeltaart, pannenkoeken en gezelligheid

De muren schieten omhoog. Het gaat zelfs zo snel dat we ook begonnen zijn met de bouw van twee toilethokken. Gewoon omdat het kan en we bouwen ontzettend leuk vinden;) De sfeer in de groep is super! Iedereen praat en lacht met iedereen en er wordt uit volle borst meegezongen met de liederen die begeleid worden door de gitaar en cajon. 

BO218 | Een indruk van ons verblijf en de bouwplaats

Even meekijken in Bolivia, de eerste indrukken..

Aardappels oogsten

BO218 | Kippenvel van zo'n ontvangst

Als een goed begin het halve werk is, zijn we al voor de helft klaar!

BO218 | Eerste bouwdag al begonnen

Na een goede reis werd iedereen met zang en dans welkom geheten.

Veilig geland

Ruben
Goede vlucht en onvoorstelbare ontvangst met muziek, dans en wel 100 keer dank! Er wordt nu volop gevoetbald, touwtje gesprongen en gespeeld met de lokale kinderen. Fantastisch! Later meer!
08:40

BO218 | Op pad!

De ene Bolivia-groep is net terug op Nederlandse bodem, de andere groep is op pad. Intussen wordt in Bolivia hard gewerkt aan de verhuizing van 'het kampement'. 

BO218 | Sneakpreview in Puerto Rico

Een update voor de Bolivia- gangers die zondag zullen arriveren in Bolivia. De mensen zien uit naar de komst van de groep! 

BO218 | Laat het project maar beginnen!

In Bolivia zijn de voorbereidingen voor het project in Puerto Rico al in volle gang. De groep BO118 ging op bezoek bij de steenfabriek waar de stenen op dit moment gebakken worden.

BO218 | Het fudament voor de twee klaslokalen is gelegd

De bouw van twee extra klaslokalen staat op de planning van de school ‘Mi Buen Jesus’ in Puerto Rico. Vol trots heeft projectcoördinator Carlos Sanchez ons laten weten dat de fundering voor de twee klaslokalen ondertussen klaar is en heeft ons een aantal foto’s gestuurd van het werk dat verzet is.

BO218 | Setup bezoek aan Puerto Rico

Om de voorbereidingen voor het project in Puerto Rico verder te bespreken, is in maart nog een setupbezoek gebracht aan Puerto Rico. De details wat betreft de accommodatie, bouwlocatie, medische voorzieningen en mogelijkheden voor de invulling van het programma zijn besproken. Ook de camera ging mee, dus check de foto’s om een beeld te krijgen van de projectlocatie.

Ondertussen wordt er ook in Bolivia hard gewerkt

In Bolivia is er door de community hard gewerkt om de projectlocatie klaar te maken voor de eerste milestone: komende maandag zal namelijk de fundering worden gelegd voor de klaslokalen van de basisschool ‘Mi Buen Jesus’. Aankomende zomer zal de groep van BO218 op deze locatie aan de slag gaan om verandering te brengen voor de kinderen van deze basisschool.

Meeting voor project in Puerto Rico

We worden zeer hartelijk ontvangen. De school en bijbehorende gemeenschap komt erg georganiseerd over. Omdat Carlos afraadde om ons een maaltijd aan te bieden staat er (veel) snoep en zelfgemaakte chips klaar. Het klaslokaal werd ingericht als vergaderruimte. We deden een rondje waarin verschillende mensen een woordje mochten doen: