Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen in Chankhomi

 • Vriendschappen
  Vriendschappen
 • Zakdoekje leggen
  Zakdoekje leggen
 • Lokaal vervoer
  Lokaal vervoer
 • Bouw je mee aan de toekomst van de kinderen in Kantheska?
  Bouw je mee aan de toekomst van de kinderen in Kantheska?
 • Plezier tijdens het bouwen
  Plezier tijdens het bouwen
 • Samenwerken overbrugt cultuurverschillen
  Samenwerken overbrugt cultuurverschillen
 • Samen kom je een eind
  Samen kom je een eind
 • Gezelligheid
  Gezelligheid
 • Schouder aan schouder werken
  Schouder aan schouder werken
 • Leer jij water op je hoofd dragen?
  Leer jij water op je hoofd dragen?
 • Tijd om te spelen
  Tijd om te spelen
 • Het fundament ligt er al
  Het fundament ligt er al
 • De bouw vordert
  De bouw vordert
 • Ontmoet de community
  Ontmoet de community
 • Voetbal je mee?
  Voetbal je mee?
 • Een drukte van jewelste op de bouwplaats
  Een drukte van jewelste op de bouwplaats
 • Maak kennis met lokale tradities
  Maak kennis met lokale tradities
 • Ontdek het prachtige Malawiaanse landschap
  Ontdek het prachtige Malawiaanse landschap
Dromen verwezenlijken
Middle of nowhere
Heuvelachtig landschap

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan twee klaslokalen en dat is hard nodig. De gemeenschap heeft zelf tijdelijke klaslokalen gebouwd met lokale materialen. Deze zijn door de regen niet veilig om te gebruiken waardoor de lessen in het kerkgebouw worden gegeven. Samen met CCAP Malawi en de gemeenschap werk je aan permanente klaslokalen zodat de kinderen ook in de regentijd naar school kunnen blijven gaan en zodat de overheid getrainde leraren en schoolmaterialen zal sturen.

Voor wie?

Je bouwt mee voor de 120 kinderen die les krijgen op de basisschool in Chankhomi. De basisschool heeft al veel vooruitgang geboekt. Zo moesten kinderen minimaal een uur lopen voordat ze bij de dichtstbijzijnde school. Veel kinderen gingen vanwege de afstand niet naar school. Nu de school dichtbij is kunnen veel meer kinderen naar school waardoor het aantal klaslokalen uitgebreid moet worden. Bouw jij mee aan de toekomst van de kinderen in Chankhomi?

Waar ga je dat doen?

Na ongeveer anderhalf uur hobbelen op prachtige zandwegen kom je aan in Chankhomi. Het is een klein dorpje op het platteland in Malawi. Het ligt in het Mzimba South district, in het centrale deel van dit hartelijke land. Je waant je echt in de middle of nowhere. De school ligt in heuvelachtig gebied dus je hebt prachtige uitzicht op de omgeving. In de Nederlandse zomer is het in Malawi winter en ook de droge tijd, dus het is lekker weer om te bouwen!

Waarom?

Steek samen met de mensen in Chankhomi je handen uit de mouwen! Bouw jij mee om deze school verder te laten groeien?

26-4 tot 15-5-2022bijdrage: 2975

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit project wordt uitgevoerd door een groep volwassenen, voornamelijk uit de regio Hoogeveen. Ze nodigen iedere andere geïnteresseerde uit om zich ook aan te melden.

De omgeving van het dorp is indrukwekkend. Kleine dorpjes en maisveldjes wisselen elkaar af in dit heuvelachtige gebied. Maak met de lokale bevolking een hike en geniet van het mooie uitzicht van Malawi. Of natuurlijk van een prachtige zonsondergang. Daarnaast heb je tijd om met de gemeenschap in Chankhomi op te trekken en elkaar te ontmoeten. Je kunt op huisbezoek, een ware interland spelen en natuurlijk lokaal voedsel proeven.

Verandering

De huidige lokalen zijn niet bruikbaar in het regenseizoen. Hierdoor worden op dit moment lessen gegeven in het kerkgebouw. Bovendien is de dichtstbijzijnde basisschool minimaal vijf kilometer verderop, wat in dit gebied minimaal een uur tot anderhalf uur lopen is. Hierdoor gaan vooral jonge kinderen niet naar school. Daar komt nog bij dat Chankhomi is omringt door allerlei riviertjes waardoor het in het regenseizoen sowieso onmogelijk is om naar scholen in de buurt te gaan. Ook wordt de school door het gebrek aan goede lokalen niet erkend als basisschool door de overheid, hierdoor komen zij niet in aanmerking voor getrainde leraren en lesmateriaal. Met de komst van de nieuwe klaslokalen wordt dus niet alleen onderwijs beter toegankelijk, maar wordt de kwaliteit ook verbeterd.

De ouders zijn gemotiveerd om de school uit te breiden zodat hun kinderen onderwijs krijgen. Op dit moment heeft de school 120 kinderen, verdeeld over twee klassen. De school wil graag doorgroeien naar een volwaardige basisschool. De gemeenschap is er klaar voor om hier samen met jou aan te beginnen.

Doelen:

 • Aanstelling van een of meerdere getrainde leraren.
 • Vertrekking van lesmaterialen door de overheid.
 • Verbeterde kwaliteit en toegang tot onderwijs, ook in het regenseizoen.
 • Meer kinderen krijgen toegang tot onderwijs.

Wat doe je nog meer?

Tijdens en na het bouwen heb jij de kans om met de lokale bevolking in gesprek te gaan. Een unieke kans om de mensen en de cultuur beter te leren kennen. Daarnaast mag de voetbalinterland Nederland-Malawi natuurlijk niet ontbreken!

In het Football4Water-programma kun je je voetballende krachten meten tegen voetballers uit de buurt. Na de inspanning volgt interessante interactie over hygiëne en sanitatie.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Goed nieuws voor Chankhomi

CCAP Malawi

World Servants bouwt samen met CCAP Malawi aan de basisschool in Chankhomi. De huidige school heeft ruimtetekort en is niet bestand tegen het regenseizoen. Nieuwe klaslokalen en de renovatie van de huidige klaslokalen bieden extra ruimte en verbeteren de onderwijskwaliteit voor de kinderen van Chankhomi.

Mussa Nyirenda

2975,-

26-4 tot 15-5-2022