Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een prothesewerkplaats in Taungoo

 • Iedereen gelijke kansen
 • Vele handen maken licht werk
  Vele handen maken licht werk
 • Ontdek de cultuur
  Ontdek de cultuur
 • Jaaaaaaaa! Spelen!
 • Consultatiebureau
 • Rijdende winkels
 • Tropisch vitamineshot
 • Doe mee op school
  Doe mee op school
 • Erop uit
  Erop uit
 • De rode zon
In het hart van Myanmar
Onbeperkte mogelijkheden
Prachtige natuur

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met de lokale bevolking bouw je aan een werkplaats waar protheses en orthopedisch schoeisel gemaakt wordt en aan gastenverblijven. Goedkope protheses en orthopedische schoenen veranderen het leven van de mensen in de omgeving van Taungoo. Tijdens het aanvragen en maken van de protheses kunnen de patiënten in de gastenverblijven terecht.

Voor wie?

Mensen die een been missen kunnen vanuit de ruime omtrek terecht in de nieuwe werkplaats. Ze trainen met fysiotherapeuten met hun nieuwe of aangepaste prothese. Bouw jij mee aan een hun onbeperkte toekomst?

Waar ga je dat doen?

Je gaat dit doen in Taungoo, één van de oudste steden van Myanmar, in het hart van het land. De nieuwe werkplaats komt naast het trainingscentrum van de partnerorganisatie TLM. Hier komen mensen met verschillende beperkingen samen.

Taungoo was de hoofdstad van een onafhankelijk koninkrijk in de 16e eeuw. Deze geschiedenis is goed terug te zien in de vierkante straatjes, houten huizen op palen, het kanaal en de vier luxueuze toegangspoorten.
Deze stad is ook bekend als universiteitsstad en er zijn verschillende christelijke kerken, kloosters en een aantal boeddhistische tempels. Vroeger zijn er veel conflicten geweest in Myanmar. Er heerst al weer een tijd vrede, maar de vroegere oorlog laat nog steeds zijn sporen na.

Het klimaat in Taungoo is tropisch warm en de regentijd is hier veel milder dan in andere delen van het land. De planten en bomen zijn prachtig groen en de mooiste bloemen geven Taungoo een schitterende uitstraling.

Waarom?

Draag jouw steentje bij aan een hoopvolle toekomst voor mensen met een beperking. In Taungoo, Myanmar bouw jij mee aan een prothesewerkplaats.

11-7 tot 30-7-2020bijdrage: 2340 Tickettoeslag: 100 Visumtoeslag: 65 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit project is ‘Onbeperkt’. Heb jij of één van je vrienden een beperking? Ook dan kun je meebouwen aan verandering. Dit project maken we samen toegankelijk door te zoeken naar de aanpassingen die voor jou nodig zijn om dit tot een onvergetelijke ervaring te maken. Kijk voor meer informatie op worldservants.nl/onbeperkt. De werkplaats voor protheses biedt een toekomst aan mensen met een beperking in Myanmar. Naast het bouwen kom je met veel van deze mensen in contact. Je bouwt hier aan eerlijke kansen voor iedereen. Natuurlijk kun je ook mee als je geen beperking hebt. Als je maar gelooft in de slogan dat iedereen kan dienen!

Verandering

In Taungoo werkt TLM met een Disability Resource Centre (DRC), waar training en fysiotherapie wordt gegeven aan mensen met een beperking. Deze beperkingen zijn bijvoorbeeld een gevolg van verkeersongelukken, mijnen, suikerziekte of lepra. Daarnaast werkt TLM samen met de lokale gemeenschappen om bewustwording te creëren en meer rechten te krijgen voor mensen met een beperking.

De huidige werkplaats is klein en kan in de regentijd vollopen, waardoor de apparatuur kapot gaat. Een nieuwe werkplaats bied een veilige werkomgeving en meer ruimte om de wachttijd voor een prothese te verkorten.

Doelen:

 • Toegankelijke protheses of goede schoenen voor mensen met een beperking.
 • Professionele werkomgeving voor goed opgeleid personeel.
 • Verbeterde samenwerking tussen fysiotherapeuten en prothesemaker.

Wat doe je nog meer?

Tijdens je verblijf in Taungoo ontdek je het dagelijks leven in Myanmar. Neem eens een kijkje bij de fysiotherapie in het naastgelegen trainingscentrum of ga op bezoek bij leeftijdsgenoten in Myanmar.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


TLM Myanmar

Partnerorganisatie TLM komt op voor mensen met een beperking. In Taungoo bouw je mee aan een prothesewerkplaats. Goede protheses laten mensen meedoen in het dagelijks leven.

Say Say Phaw

2340,-

Toeslagen:

€165

11-7 tot 30-7-2020

Het verhaal van...

"Toen ik in 2009 voor het eerst op project ging, naar Egypte, zei ik tegen mezelf: 1 keer en nooit weer. Vorig jaar was Myanmar mijn 5e project."

Lees verder