SL218 | Afrikaanse groetjes van Rutger

Geplaatst op 8 aug 2018 - 23:31

Rutger kijkt zijn ogen uit in Sierra Leone. En wij mogen even door zijn ogen meekijken...

Ik ben op reis en tot nu toe vind ik het erg leuk. De cultuur hier is zo anders dan in Nederland. Bij aankomst van Kambia werden wij al zingend en dansend verwelkomt, dat was zo apart, maar ook super leuk. Zo'n warm welkom had ik nog nooit meegemaakt. De mensen hier zijn zo open en lief voor ons, ze willen alles doen om ons het leuk te maken. Ze zijn ook snel tevreden. Ze hebben super weinig, maar ze zijn zo dankbaar om de kleinste dingen. Als je vraagt ''hoe gaat het?'' zie je dat ze helemaal blij worden en zeggen ze enthousiast ''goed met jou!'' Je kan wel merken dat ze geen blanke mensen gewend zijn als je langs de weg loopt, je wordt een beetje raar aangekeken. Het leukste van alles hier vind ik de kinderen, wat zijn hun vrolijk en enthousiast, ze vinden alles leuk. Als je met 1 kind gaat voetballen zijn er binnen de korte keren 100 kinderen die mee willen doen. Het kinderwerk hier is ook super, ik zelf vind het leuk om te zingen en sporten met de kinderen. Het eten is soms wel iets minder, bijna elke dag rijst en kip. Maar we moeten blij zijn dat we eten krijgen als je kijkt naar de rest van de bevolking eten wij elke dag super luxe. De komende dagen ga ik lekker door met sporten, gitaar spelen en vooral genieten.

Afrikaanse groetjes Rutger.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.