GH217 | Afzien in Noord-Ghana

Geplaatst op 17 jul 2017 - 13:53

'Het is echt afzien hier', SMS't hoofdleider Wouter. Als je de rest van zijn bericht leest, ontdek je met welke toon hij dit zegt... 

We hebben een heerlijk werkend gehad. Zaterdag na het uitslapen (tot 7:30u!) zijn we door het dorp gelopen en hebben we bij verschillende huizen kunnen zien hoe er word gekookt en gewassen, hoe men hoer vuur maakt en hoe men hier verschillende gewassen verbouwd. Erg interessant! Zaterdag hebben we de dag afgesloten met een gezellig kampvuur en lekkere marshmallows. 

Zondag zijn we dezelfde tijd opgestaan en hebben we met alle Hollanders een kerkdienst gehad. De muziek en het zingen was erg mooi, Stephen, de projectcoördinator, heeft erg genoten van onze zang, ook al zaten er veel Nederlandse liedjes tussen... Als lunch kregen we groentetaart en pizza! (het is echt afzien hier...) Na de lunch zijn de maten van de dames opgenomen om mooie Afrikaanse jurken te laten maken. Aan het eind van de middag is nog een groepje naar het volgende dorp gewandeld, dat was wel een uur lopen! 
Vandaag is het weer maandag, de wekker stond om 06:00u dus we moesten vroeg uit de veren! We zijn nu lekker aan het bouwen, het bouwen gaat hard! Tot een volgende keer weer!

Ps: de hele groep is inmiddels weer fit! Geen buikklachten meer.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.