MA419 | Gebouw overgedragen

Geplaatst op 28 aug 2019 - 09:56

De klaslokalen zijn nu echt helemaal van de gemeenschap van Liziwazi. Het werk van de groep zit erop! De overdracht ging, op z'n Malawiaans, gepaard met dansen en zingen. Check de video's!

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd van gaan is nu aangebroken voor de Liziwazi-groep. De klus is geklaard, samen met de gemeenschap bouwden ze een prachtige school. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.