NL1421 | Schone voeten, Margraten, Mergelgrotten en Murals

Geplaatst op 11 aug 2021 - 21:35

Dinsdag een dag vol bouw en een hele blije avond, woensdag cultuur snuiven in Zuid-Limburg.

Dinsdag is er op de bouw weer ontzettend hard gewerkt. Inmiddels is er een start gemaakt met een leemoven, de schuur is nu helemaal gedemonteerd, waarbij de bestrating ook is aangelegd en de betonvloer van het podium is gestort. Ook zijn er weer heel veel pallets gesloopt. Na al het voorwerk kunnen we donderdag op vier verschillende plekken opbouwen. 

Ook is er dinsdag weer een groep naar 'Domus' geweest, een opvangcentrum voor verslaafden met een fysieke/mentale beperking. Ze hebben samen met de bewoners de lunch voorbereid en samen gegeten.

Dinsdag was ook de dag dat we een flink aantal kinderen mochten verwelkomen op de buurttuin. Onder leiding van Sophie werden de kinderen rongeleid over de tuin, kregen ze voorlichting door een imker en werden er leuke creatieve werkjes gemaakt.

De buurttuin is inmiddels echt niet meer te missen. De saaie poort is inmiddels door een professionele grafitti-kunstenaar omgetoverd tot een prachtige entree.

Toen werd het even spannend. We moesten allemaal door de teststraat, maar gelukkig, iedereen negatief! Onze gebeden hiervoor zijn verhoord en we zijn ontzettend blij en dankbaar dat we de komende dagen nog mogen dienen. Voordat we deze teststraat moesten doorstaan, werden we verwend met een voetwassing en kregen we nieuwe, schone sokken in buurttuin-style aangetrokken. 

Woensdagochtend was er een fanatiek ploegje dat om 5:00 uur opstond om in de ochtendgloren te genieten van de natuur van de Brunsummerheide. De rest heeft lekker uitgeslapen tot half 8.

Na het ontbijt ging iedereen op pad. Er is een groep naar Margraten geweest om de Amerikaanse begraafplaats te bezoeken, erg indrukwekkend. De andere groep is naar de Mergelgrot in Valkenburg geweest. Na de lunch kregen we een rondleiding langs de muurschilderingen in het centrum van Heerlen. Daarna mocht iedereen zelf nog even struinen door het centrum.

Na een heerlijk bord Chinees was er voor de liefhebbers nog een avondprogramma.

Vrolijke groet,

Namens de hele groep,

Aron (mede mogelijk gemaakt door Chris)

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.