NL1521 | Geweldig begin

Geplaatst op 7 aug 2021 - 16:39

Nieuwe live ontmoetingen. Waterproof testen in de praktijk. Dorp ontdekt dat gaat over geiten en hoorns.

De kop is er af. Vrijdag in de loop van de dag druppelde de deelnemers binnen. Dat was niet het enige wat druppelde want ons tentenkamp stond nog maar net toen er kort achter elkaar twee stortbuien vielen. Een goede test voor de tenten. Na de eerste bui hebben we een tent extra op gezet omdat er toch een lekte. Na wat gesprekken en een rondleiding op de camping was het wachten op de eerste warme maaltijd. Altijd spannend of het klopt. Maar om 18.00 uur kwam Simon met een heerlijke maaltijd. Vier verschillende gerechten met menu erbij. ( zie foto)  Simon at gezellig een hapje mee en nam na afloop de vaat weer mee. Hij wilde wel graag een groeps foto voor zijn vrouw.

Zaterdag op tijd op voor een fiets tocht naar Giethoorn. Daar stapte we over op een fluisterboot om een rondje te varen door Giethoorn en de Weerribben. De terugweg was een regenjas aan, uit ritje. De gene zonder regen jas waren bij thuiskomst alweer op gedroogd. Nu na het eten en onweersbui met hagel zitten er een aantal lekker in het zonnetje en de rest is aan het zwemmen.  Zwaar begin zo'n Nederlandsproject. Groeten uit het altijd gezellig en warme maar Soms natte Vollehoven.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.