NL1521 | Wat kan negatief toch mooi zijn.

Geplaatst op 11 aug 2021 - 22:17

Spanningen lopen op in Vollenhove.

Hoofdleider ontsnapt uit verzorgingshuis.

Dinsdag ochtend  na zeer natte nacht allemaal droog opgestaan. Vervolgens na het ontbijt ons dagelijks fietstochtje.  Deze dag stond in het teken van het verwijderen van Buxus en Appelboom. Twee voortuinen en een achtertuin moesten worden vrij gemaakt van buxus plus mot. Na  een grens geschil ging ook de laatste heg er uit. Om 12 uur hadden we een geweldige lunch bij stichting Jij.  Dinsdag middag was er de coronatest. Met zijn allen rond de tafel simultaan het wattenstaafjes 5 keer ronddraaien in beide neusgaten. Dan valt het niet mee om serieus te blijven. Maar toen alle stappen gedaan waren was er toch een stille spanning tot de strepen  te voor schijn kwamen. 1 per test gelukkig,  allemaal negatiief. Yes we konden door. Op naar de bingo in het verzorgingshuis. De dames en heren zaten al te wachten. Tijdens het voorstellen werd een van de deelnemers herkend. Een dacht dat haar kleinkind erbij was. Maar dat bleek niet zo te zijn. Wij dachten dat ze in de war was. Maar later was ze boven een foto gaan halen en inderdaad leek Withney op haar kleindochter.  Zowel de deelnemers als de oudjes genoten van de bingo. Het bleef nog lang onrustig in het verzorgingstehuis mede door het feit dat het personeel onze hoofdleider wilden  instoppen maar de deelnemers hem toch graag mee wilden hebben naar de camping.

Woensdag de eerste tuinen waren af en in een tuin met kippen ren bleken er tussen het hoge onkruid een dode kip en twee dode duiven te liggen. Er werden enkele kreten gestaakt door de vinders. Er werd een schutting gezet, een roze boog geplaatst  en een appelbpom gepoot. Alles perfect georganiseerd door de mensen van present Steenwijkerland. Met de lunch kregen we lekkere saucijzenbroodjes, gesponsord door de plaatselijke bakker.De straat wordt steeds mooier. Morgen komt er een vrachtwagen  omdat er een achtertuin vol staat met hout.

Tussendoor kregen we bezoek van directeur van present, twee journalisten  en was er een uitnodiging voor een interview op de radio. Zo worden we nog bv ers

Morgen   verwachten we een verrassing bij stichting Jij.

Groeten uit het nu droge en tijd warme Vollehove

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.