NL1621 | Een slopende dag

Geplaatst op 13 aug 2021 - 00:09

"Ik dacht dat alle Friezen elkaar wel kennen"


~ Paula

Hallo daar zijn we weer! 

Deze keer even geen rijm want de schrijvers van de groep (Lori en Job) zijn een beetje moe. Daarnaast willen ze ook vroeg naar bedje toe. Oh nu beginnen we toch nog weer met rijmen. En dat is niet omdat we bij jullie willen slijmen.

Oké nu weer terug naar normaal. Vandaag was een machtig drukke dag hier in Groningen.
Vanmorgen zaten de deelnemers plots rechtovereind in hun nieuwe luchtbed aangezien Fleur en Kelly ons dit keer niet subtiel hadden gewekt. Na geslaagde GMG'tjes en een goed ontbijt was de emotionele schade weer te overzien. Wij zaten keurig op tijd op de fiets en ook de lijers waren om 08.45 klaar voor vertrek.
Net zoals gisteren ging er weer een groep naar de voedselbank. Dit keer was de groep van Kelly aan de beurt. Het is erg leuk om te zien hoe welkom de extra hulp hier is.
Opa Jan kan inmiddels zijn hoveniersbedrijf beginnen; hij was wederom in een tuin te vinden. Het groepje kan direct met pensioen. Zij hebben serieuze rugklachten na het verwijderen van een zeer overheersende hedera. Na de lunch op de 'Werf' is deze groep naar de kringloopwinkel gegaan. Hier is een grote berg kleding verwerkt en is er een mooie samenwerking ontstaan tussen Partnerorganisatie Overstag en de kringloopwinkel. 
Op de Werf werd er nog harder gesloopt dan gister. De overkapping is helemaal verwijderd en het dak is er af! Eerst werden de bladeren en het water van het dak gehaald waarna het dakleer met grof geweld werd losgemaakt. Jonge Jan kwam hard aanrennen nadat Marinda, Noa en Lori omvielen doordat het leer ineens losschoot. Na een hartverzakking waren we weer goed wakker en konden wij verder strijden. Uiteindelijk is het volledige dak er af gegaan en kon Paula haar agressie kwijt. Ineens lagen alle planken los op de grond. De muren vallen hier neer als de muren van Jericho.  De eerste spanten zijn gemaakt en na wat wiskundige berekeningen is het een en ander afgetekend. Alles ligt klaar voor een volgende dag. 
Het klusje van Job en zijn groepje met Harma, Mike en Jenell had een grote impact. Hij en zijn groep hebben een waardevolle ontmoeting gehad. Zij hebben verschillende vormen van armoede ervaren vandaag. Niet alleen financiële- maar ook sociale armoede. Het was heftig om de armoede zo dichtbij te zien en het is lastig te beschrijven wat dit met de groep deed. Wij waren in ieder geval erg geëmotioneerd en het moedigt ons alleen maar aan om harder te werken op de andere klussen. Het maakt ons emotioneel om de dankbaarheid bij de mensen te zien. 
Wij hebben een overheerlijke stamppot andijvie gegeten van de ingrediënt uit de tuin naast de Werf. Hiervoor zijn wij onwijs dankbaar, het was heerlijk! 
Vanavond werden voor het eerst de groetjes voorgelezen. Om eerlijk te zijn, zijn wij een beetje teleurgesteld over de hoeveelheid groetjes. Er is niets fijner om een berichtje van thuis te horen dus stuur vooral meer op en vraag meteen even onze vrienden om wat te sturen. Vinden we leuk. :)

Tot slot ging de 'Heldenhoed'  vandaag naar Mike voor zijn geweldige schilderskunsten en zijn leiderskwaliteiten bij de lastige klus. De 'Nietnetrozet' ging vandaag wederom naar Marit A. Zij had vandaag een prachtig geluid gecreëerd in de keuken door allemaal schaaltjes te laten vallen en breken. Zwaartekracht was vandaag niet haar grote vriend.   

Voor nu is het mooi geweest, zie hierboven de foto's!

@dagvermaak, het antwoord op je vraag is Wolf.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.