NL1621 | Het begin van een spannend avontuur

Geplaatst op 10 aug 2021 - 23:45

"We zijn op geheime missie, maar hij is niet zo geheim."

~ Lydia

Hallootjes, het eerste nieuws uit het verre Noorden is een feit. 
Wonder boven wonder was iedereen netjes op tijd.  Behalve onze beste bouwleider Fleur, die zijn we nog steeds kwijt.
Daarnaast hadden Jan, Kelly en Job zich nog vergist in de datum van start van het project. Zij waren een dag eerder. De vervelende klusjes konden mooi worden geklaard. 
Dinsdag konden alle deelnemers gelukkig de weg vinden en begon om 11.00 het bulderen van Opa Jan waarna de luchtbedden klaarlagen. Vervolgens begonnen wij de verkenning van het onbekende terrein. Wilde planten zijn hier te vinden. Rabarber, wortels en volgens Jasmijn meloenen (die kalebassen bleken te zijn). Nadat het terrein veilig was gesteld bleek er toch nog iets niet goed te zijn. Er was een lekkage gesignaleerd! Dit pakten wij op z'n 'World Servants' meteen aan. Het plan was sterk, het water begeleiden via een touwtje, de uitwerking was matig. Het water kreeg toch de overmacht en de situatie was niet meer te overzien. Gelukkig stopte het met regenen na 40 dagen en 40 nachten. Toen was het veilig voor Babette om "onze ark" te betreden. Zij kwam ons uitleg geven over de klussen die gepland staan voor de komende tijd hier in de wijk Lewenborg.
Vanmiddag hadden we de tijd om elkaar beter te leren kennen. Lydia blijkt een groot talent te hebben voor het onthouden van alle namen. 
We kunnen ons goed vermaken hier. Aan tafels geen gebrek. We hebben schooltafels, eettafels, tafeltennistafels, tafelvoetbaltafels en pooltafels. 
Ook zijn wij vast aan het trainen voor het WS Festival, we krijgen een geweldig volleybalteam. 
Nadat onze buikjes tevreden waren kwam Partnerorganisatie Overstag kennismaken en vertellen over hun werk. Ze daagden ons uit voor een Challenge, waar we over na kunnen denken de komende dagen. Hierover volgt later meer. 
Na het diner werd de 'heldenhoed' en 'nietnetrozet' uitgereikt. De 'heldenhoed' ging naar Jonge Jan, voor het sjouwen van zware spullen op de vroege ochtend. De 'nietnetrozet' kreeg Marit A opgespeld voor haar opmerking tijdens het poolen: 'Ik leg de witte bal op de stip, dat is deze lijn'. 
Na goede gesprekken, konden wij "op tijd" naar bed gaan om uit te rusten voor de rest van onze missie.

 

Bent u benieuwd naar de rest van het toch niet helemaal "geheime missie" van deze krijgers. Lees dan morgen de volgende update.

 

Groet uit Grûn!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.