NL1921 | Een rustige rustdag; bezinning in Kampen

Geplaatst op 9 aug 2021 - 08:31

Omdat het volleyballen een dag eerder al, letterlijk, in het water was gelopen, hadden de mannen het doel om een mooi volleybalveldje aan te leggen. Tussen de buien door hebben we fanatiek kunnen volleyballen tot in de late uurtjes.

Na een heerlijk uitslaapontbijt van eieren met spek, was het tijd om per fiets het wilde weer te bedwingen op weg naar de kerk. Door weer en wind geteisterd kwamen we aan bij de kerk waar de voorganger ons met veel enthousiasme en een grote glimlach hartelijk ontving. Door het weer zaten we helaas binnen, maar we voelden ons bij de baptistengemeente Kampen al snel thuis en welkom. Het ging over de transformatie van je geloof naa een gezond geloof. Tot een ieders verrassing werden we aan het einde van de dienst naar voren gevraagd om ook even voor de gemeente te verschijnen. Verzadigd met een kop koffie of thee en een stroopwafel was het alweer tijd om huiswaarts te gaan. Jaap ging ons daarin voor en nam maar even de toeristische route om iets van het mooie Kampen te laten zien.

Eenmaal thuis aangekomen was iedereen bekaf, dus het was tijd voor een heerlijk moment van ontspanning en rust. Een lekker kop soep en een makkelijk broodje knakworst zorgden ervoor dat onze magen snel weer gevuld worden. Omdat het volleyballen een dag eerder al, letterlijk, in het water was gelopen, hadden de mannen het doel om een mooi volleybalveldje aan te leggen. Met behulp van wat bamboepalen en touw was de klus vlug geklaard en kwamen de mannen vol trots weer terug bij onze groep.

‘S middags was het tijd voor een gezellig vijfkamp met de groep. We hebben spijkers gepoept, koek gehapt en onze krachten werden getest tijdens het touwtrekken. Om toch eens naast andere mensen te zitten, hebben we aan het eind zelfs nog gestoelendanst. Onder het genot van een grote lading snoep zijn de mannen uit de groep voorzien van kleine staartjes, die als kleine pluimpjes op de hoofden stonden. Tussen de buien door hebben we fanatiek kunnen volleyballen tot in de late uurtjes.

Aan het einde van de avond kwamen Gea en Jaap nog langs om in gesprek te gaan over wat het werk van het8ewerk voor hen betekent. Hieruit kwamen mooie open gesprekken voort. Gea heeft ons weer veel stof tot nadenken gegeven. Dat we maar meer van dit soort mooie gesprekken mogen voeren deze week. 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.