NL2221 | Verven, verven en nog meer verven!

Geplaatst op 25 aug 2021 - 09:39

We gaan als een speer. Petra blijft naar de bouwmarkt rijden om nieuwe verf te halen.

De maandag begon met wat vermoeide gezichten aan het ontbijt. Er was spierpijn op plekken waarvan we niet wisten dat het kon, maar dat mocht de pret niet drukken. Op naar een nieuwe bouwdag bij Het Fundament. Ook vandaag gaan we weer volop aan de slag met verven, verven en nog eens verven. We verven de plafonds, de radiatoren, de muren, de kozijnen en alles wat maar een likje verf nodig heeft. Harm-Jan heeft de hele dag plafonds staan schilderen en werd in de avond dan ook verblijdt met de gouden kwast. Bouwleider Hidde was zeer te spreken over de inzet en het resultaat van deze bouwdag. 

In de avond werd de maaltijd verzorgd door de ambassadekerk, waar we afgelopen zondagochtend waren geweest. Daarna ging een deel van de groep nog naar het strand voor een frisse duik, potje kubb spelen of een strandwandeling. Een van de vrouwelijke deelnemers mocht de volgende ochtend de mannen wakker maken. Na een brainstormsessie met een aantal dames kwamen ze tot het lumineuze idee om de mannen verfrissend wakker te maken. En zo geschiedde, in de ochtend togen vijf dames naar de slaapzalen van de mannen en verblijdde (bijna) alle mannen met een verfrissing. De nieuwe dag begon onrustig.

Vandaag vond ook het eerste Presentproject plaats. Er werd hard geklust in een tuin om rust te creeëren in de thuissituatie van deze moeder en haar twee zonen. Zij kregen een trampoline van stichting Present en wij sponsorden de basket. Het wordt hierdoor steeds meer duidelijk wat het doel is van Het Fundament.

Ook in het Fundament werd hard geklust, vooral Gerlinde en Karin hebben flink de handen uit de mouwen gestoken toen de rest van de groep bezig was met het Presentproject en kinderwerk. Het doel waarvoor Gerlinde en Karin werden uitgedaagd, werd ruimschoots gehaald en daarom ontvingen zij samen de gouden kwast. De botte beitel was deze keer voor Herman. Hij hielp ook een keertje op de bouw, maar gooide gelijk een boekenkast om met een deelnemer eronder (zij is ongedeerd). De volgende keer mag hij alleen maar koffie komen drinken.

Ook het kinderwerk was deze dag gestart. Er werd een programma gedaan bij de kinderen van groep 3 en 4 van bassisschool De Fontein in Den Helder. De kinderen deden heel enthousiast mee en ze hebben een leuke middag gehad.

In de avond was het tijd voor een serieus avondprogramma. We evalueerden het het project, dachten na over waar we staan in het geloof, gaven elkaar complimenten en keken naar onszelf in de spiegel. Het was een mooie avond met goede gesprekken. Zowerd de onrustig begonnen dag een stuk rustiger en in vrede afgesloten. Op naar een goede nachtrust. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.