SA119 | Er is er één...

Geplaatst op 30 jul 2019 - 21:33

Vanmorgen klonk er tussen de bergen van Karatara "Er is er één...". Inge en Lisanne stellen je op de hoogte van wat er gebeurde!

Gisteren was weer een drukke dag. Allereerst ging er een groep (Judith, Janke, Femke, Janneke, Jenica en Lodewijk) naar de basisschool in Karatara om een toneelstukje uit te voeren en uiteraard om het themadansje te doen. Lodewijk, jij was een erg goede boom!

 

Vervolgens ging een andere groep (Alike, Inge, Inge, Wilma, Andrea en Talliena) met Theo mee naar Knysna om een rondleiding te krijgen. De beroemde Knysna olifant is helaas niet gespot. Wel heeft de groep de townships bezocht en een aantal zakken appels bij de crèche gebracht.

 

Ondertussen bij het thuisfront waren de overige deelnemers druk bezig met de bouw. Het Lighthouse is inmiddels zo goed als afgeverfd en ook de keerwal is afgemaakt. Een nieuw project waaraan is begonnen, zijn twee extra opslagruimtes.

 

’s Middags is het kinderwerk gedaan door Lisanne, Jasper, Janke, Jenica en Inge R. onder leiding van Femke en Thirza. En laten we niet Inge D. en Boukje vergeten voor het tijdelijk vervangen van Alike. Alike en Judith waren op dat moment druk bezig met de voorbereidingen van dinsdag.

 

Toen het kinderwerk begon was het 31 graden en stonden de waterspelletjes al klaar voor de kinderen. Na een aantal liedjes, dansjes en een poppenkast gingen we naar buiten waar we dichte mist tegemoet liepen en harde wind. Het was zeker geen 31 graden meer en de kinderen hadden het dan ook best koud. Gelukkig hebben wij geleerd flexibel te zijn en hebben we ons toch maar in de tent vermaakt.

 

Na een heerlijke maaltijd had iedereen even tijd voor zichzelf en werd de avond afgesloten met een aantal liedjes en zoals elke avond blafte Fokke onze lokale honden welterusten, waarna de honden uitgebreid terug blaften.

 

Een nieuwe ochtend is aangebroken en oh wat een feest. Er is er één... jarig! Onze Jetske is 17 geworden! We zijn allemaal vroeg opgestaan om Jetske wakker te zingen en bij de koffie was heerlijke taart met slagroom. 

 

’s Ochtends kregen we elk de keuze om te bouwen of voor vrije tijd. Er is een berging geschilderd, de opslaghokken zijn verder gemaakt en er is een afvalcontainer gebouwd.

’s Middags stond er een uitgebreid programma voor ons klaar met het spel Wie is de mol? We werden in drie groepen verdeeld om verschillende opdrachten uit te voeren die door heel Karatara waren verspreid. Er waren drie mollen: Boukje, Aldert en Andrea. Onze topmol was toch wel Aldert die op een gegeven moment de complete opdrachtenlijst in de prullenbak heeft gegooid zonder dat zijn groep dit doorhad.

 

Wij zitten nu in volle spanning te wachten wie van ons de winnaar van het spel is en maken we ons op voor een heuse bingo-avond!

 

Voor nu, veel liefs,

Lisanne en Inge D.

 

PS. Voor Dag Vermaak: onderdeel van het spel was het leren van het volkslied, dit klonk prachtig, in vijf verschillende talen tussen de heuvels van Karatara!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.