SL218 | Thuis?

Geplaatst op 20 aug 2018 - 22:21

Vandaag een update uit Sierra Leone door de ogen van Zeisters Anne Fleur, Raymond en Gerben. En natuurlijk een korte terugblik op de dag van hoofdleider Cees.

Bouwleider Dirk blijft ons motiveren om door te gaan. Hij wil zover mogelijk komen met de bouw. Stucen, maar ook het dak en de muur met gaten moeten nog af. Dat gaat wel lukken. De sfeer en gezondheid zijn prima. Men praat over naar huis gaan en dan hebben ze het over onze slaapzalen. Het douchen, toiletten  en het slapen in een zaal is al gewoon. Of ze dit al jaren doen. Maar niemand hoef zich ongerust te maken er wordt genoeg gepraat over "als ik straks thuis ben" Dus ik denk dat er niemand hier blijft. Groeten uit het warme, drukke, maar ozo gezellige Kambia.

Cees


Hallo allemaal, eindelijk na een paar weken laat ik weer eens wat van mij horen. Ik heb het super leuk hierzo! Soms heb ik zelfs niet eens door dat ik in Sierra Leone ben. We hebben het zo goed hier. Ook is de sfeer in de groep erg goed. Iedereen kan met elkaar omgaan en luisteren naar elkaar. Denk maar niet dat ik in Nederland nog rijst ga eten. Nee ik ben ongelooflijk trots op mezelf met alles wat ik heb gedaan. Ik heb echt wat grenzen verlegt en heb het reuze naar m'n zin. Ook de uitjes zijn echt super leuk, en de mensen die je elke dag weer ziet op de bouw. Ik heb al wat vrienden gemaakt en het is gewoon echt gezellig. Natuurlijk verlang ik naar Nederland maar ik vind drie weken eigenlijk gewoon perfect. Niet te lang en ook niet te kort. Ik kijk uit naar de tijd die wij hier nog gaan beleven en hoop dat jullie thuis wel een beetje aan me denken. Ik heb ook heel veel gehad aan jullie groetjes. In het speciaal van oma. Dankuwel oma. Ik denk aan u. Ik hoop dat jullie ook een beetje genieten waar jullie ook zijn en ik hou en mis jullie allemaal.

Heel veel kusjes en knuffels. Anne-Fleur Driessen


Spanten in elkaar zetten, beton maken, stuken en nu een balustrade metselen samen met de anderen. In het begin viel het niet mee. Maar nu kan ik elk karwei aan. In het begin vond ik het wel.moeilijk om in de groep te passen maar na een aantal dagen voelde ik me lekker in de groep en was de leiding aan mij gewend 😊 Nu zijn we aan het afronden, nog een dag bouwen en wat opruimen. Ik verheug me op het strand  donderdag.  Ik ben ook wel blij dat we weer naar huis gaan.

Groeten Raymond


Het project maakt veel indruk op mij het is veel anders dan verwacht had ik had voor vertrek een voorstelling gemaakt van hoe het zou kunnen zijn met elk dag op de bouw beetje elke dag het zelfde  maar daar klopte helemaal niks van elke dag maak je wel iets mee wat je niet wil vergeten en wat meschien ook wel indruk maakt zelf doe ik ook life skils wat me ook goed bevalt het is mooi om met jongeren van je eigen leeftijd in gesprek te gaan met dingen die hier leven van cultuur tot geloof tis nu bijna aan het einden van het project en ik weet wel zeker dat ik nog een keer mee wil want de dingen die je hier mee maakt met de groep of zelf zijn voor mij heel waardenvol.

Gerben

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.