GU215 | Gastvrije mensen

Geplaatst op 4 aug 2015 - 18:22

Ze zijn er nog volop, ook in Guatemala: plekken zonder internet. Corinto is zo'n plek en laat de Woord en Daad-groep daar nu net zijn... Tijd voor een oldschool update via SMS:

Momenteel zitten we op 3000 meter hoogte in Corinto. Dit ligt in het westen van Guatemala. We zijn hier zaterdag aangekomen vanuit Guatemala stad. Een fantastische plek met gastvrije mensen.

De afgelopen dagen hebben we geholpen bij het verven van de naschoolse opvang. Geel en mintgroen. In ieder geval opvallend. Zondag zijn we naar de kerk geweest. Een mooie dienst gehad en ‘s avonds een jeugddienst. Het kinderwerk is een succes met veel zingen en knutselen. 60 kinderen in 1 klaslokaal. Krap maar gezellig.

Eind van de middag gaan we verder naar Ostancalco waar we de rest van de reis verblijven. Er staat nog veel te gebeuren. Wordt vervolgd...

Een groet aan alle thuisblijvers en adiós!

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.