GU215 | Vulkaan beklommen in Guatemala

Geplaatst op 12 aug 2015 - 10:48

We hebben een vulkaan beklommen en zijn bij een krater geweest. Het was een flinke tocht, maar wat we te zien kregen was de tocht meer dan waard!

Lieve Nederlanders,

Dan nu weer een berichtje uit Guatemala. Vandaag liet Corjan éindelijk aan ons de groetjes van jullie lezen. Daar reageerde iedereen heel verschillend op… We zullen het maar niet p.p. toelichten J. Maar in ieder geval de lieve groetjes van ons allemaal terug en we missen jullie ook wel een beetje hoor.

Vrijdag, in de ochtend zijn we met ze allen een boer wezen helpen op zijn land. We mochten onkruid tussen het maïs weghalen. Daarna vroeg hij of we bij hem thuis kwamen. Het was voor hun een hele eer dat wij bij hun thuis op bezoek kwamen. We kregen allemaal drinken en een broodje. Was een hele bijzondere ervaring. De rest van de ochtend en deel van de middag zijn we druk bezig geweest met opruimen. Eind van de middag hebben we nog kinderwerk gedaan op de AMG-school in Ostuncalco en tenslotte nog een huisbezoek. ’s Avonds hadden we nog een jeugddienst gehad. Een drukke maar mooie dag.

Zaterdag, na het ontbijt allemaal in de bak in de truck naar de vulkaan. We hebben een vulkaan beklommen en zijn bij een krater geweest. Het was een flinke tocht, maar wat we te zien kregen was de tocht meer dan waard. Ook kregen we daar van Sam van alles over de Maya’s te horen. Het was weer een mooie ervaring. ‘s Middags zaten we heerlijk achterin de truck en hebben we de prachtige omgeving gezien. Tenslotte zijn we naar Xela geweest. Hier hebben we door het stadje gelopen en heerlijk ergens kip met patat  gegeten.

Zondag, ‘s ochtend zijn we naar een evangelische kerk geweest. Het was een hele bijzondere ervaring. Het was een hele speciale dienst omdat de kerk 11 jaar bestond. We hebben er ook maar liefst 3,5 uur gezeten. Na de lunch hadden we nog ruim een half uurtje en gingen we naar een kerk in de buurt. Dit was een Mam kerk. Ook hier hebben we met elkaar gezongen voorin de kerk. Het waren twee grote verschillen op een dag. Maar heel bijzonder om ook hier met elkaar de verschillen te zien.

Groetjes, knuffels en adios!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.