Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kleuterschool en de renovatie van een basisschool in Kkungu

 • Spot jij de olifant als eerst?
  Spot jij de olifant als eerst?
 • Groen zover je kijken kunt
  Groen zover je kijken kunt
 • Oeganda is prachtig
  Oeganda is prachtig
 • Ontdek het leven in de snelgroeiende stad
  Ontdek het leven in de snelgroeiende stad
 • Eén van de vele markten van Kampala
  Eén van de vele markten van Kampala
 • Fascinerende vergezichten
  Fascinerende vergezichten
 • Zonsondergang boven Lake Victoria
  Zonsondergang boven Lake Victoria
 • De paden op...
  De paden op...
 • Slow down brother
  Slow down brother
Kleuterschool
Renovatie
Beter onderwijs

Wat

Wie

Waar

Waarom


Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan klaslokalen voor de kleuters en het renoveren van de klaslokalen van de basisschool in Kkungu. Natuurlijk ben je niet alleen aan het bouwen, maar leer je ook de mensen kennen tijdens het metselen of een potje voetbal aan het eind van de middag.

Voor wie?

Er zitten rond de 285 leerlingen op de school, waarvan 38 in de kleuterklas. Een mooi nieuw klaslokaal zal voor zowel de kinderen als de leraren een enorme verbetering zijn: een schone en ruimere omgeving om les te geven en te krijgen. Ook voor de ouders van de kinderen zal dit een reden zijn om hun kind met plezier en met vertrouwen naar deze school te sturen.

Waar ga je dat doen?

Kkungu is een agrarische gemeenschap, op zo’n 22 kilometer van de hoofdstad Kampala, in het centrum van Oeganda. De mensen in deze gemeenschap zijn overwegend Baganda’s, de grootste bevolkingsgroep in Oeganda. Doordat Kkungu dichtbij de drukke hoofdstad ligt, is handel overduidelijk aanwezig in dit gebied en wonen de mensen dicht op elkaar. Veel bedrijven ondernemen op kleine schaal door de verkoop en aankoop van goederen.

Waarom?

Jouw inzet draagt bij aan goed onderwijs in Oeganda. Bouw jij mee aan een betere leeromgeving en toekomst van 287 leerlingen van Kkungu?

23-07 tot 13-08-2019bijdrage: €2340 Visumtoeslag: €60 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws


Het unieke van dit project

Dit project is het eerste project van World Servants in het prachtige land Oeganda. Ontdek de fantastische natuur, de gastvrijheid van de Oegandezen en oefen alvast wat Luganda zodat je de mensen in hun eigen taal kunt begroeten. Zet jij samen met je projectgenoten de toon van dienstbaarheid?

Verandering

De school waar je aan de slag gaat heeft een lange historie en stond erg goed bekend in de omgeving. Het is een door de kerk gestarte school, waardoor er ook veel nadruk ligt op normen en waarden en op karakterontwikkeling. Ook wordt er aandacht besteed aan praktische vaardigheden zoals metselen, kunst, handenarbeid en andere “life-skills”.

Door de oorlog in de jaren tachtig is de school in verval geraakt en hierdoor loopt het aantal leerlingen terug. Om de kwaliteit van het basisonderwijs te verbeteren, is het van belang om te zorgen voor verbetering van de leeromgeving. Het schoolbestuur heeft al maatregelen genomen om het aangezicht van de school te veranderen. Daarom is er een begin gemaakt met het pleisteren van de buitenmuren en het vervangen van deuren en ramen. Tot nu toe zijn al 6 van de 10 klaslokalen gepleisterd. Met de bouw van goede lokalen voor de kleuters is de volgende stap gemaakt in de ontwikkeling van de school. Daarnaast zal de renovatie van de basisschool enorm helpen voor zowel de leraren die daar werken als de leerlingen die er les krijgen.

Doelen:

 • Kwaliteit van de leeromgeving van 267 kinderen in Kkungu verbeteren
 • Bouwen van een kleuterschool, zodat kinderen al eerder naar school kunnen en bijvoorbeeld goed Engels leren

Wat doe je nog meer?

Naast het bouwen is er nog veel meer te beleven. Leer jij in Kkungu hoe je avocado’s moet oogsten? Of, voor de echte waaghalzen, hoe je een kip moet slachten?

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Opknappertje
  Opknappertje
 • Help mee aan nieuwe klaslokalen
  Help mee aan nieuwe klaslokalen
 • Handjes wassen in de klas
  Handjes wassen in de klas
 • De huidige school
  De huidige school

AEE - Uganda

De school in Kkungu is een oude school die een goede renovatie kan gebruiken, maar voor de kleuterklassen is er op dit moment geen goed lokaal. Het schoolbestuur wil heel graag goed onderwijs voor alle kinderen van de school. AEE Uganda, onze partnerorganisatie in Oeganda wil hen daar graag bij helpen. Bouw mee aan twee klaslokalen voor de kleuterklassen en begin samen met de gemeenschap aan de renovatie van de basisschool.

Queenie Annette Nyati

€2340

Toeslagen:

€60

23-07 tot 13-08-2019