Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kleuterschool en de renovatie van een basisschool in Kkungu

 • Fascinerende vergezichten
  Fascinerende vergezichten
 • Groen zover je kijken kunt
  Groen zover je kijken kunt
 • De paden op...
  De paden op...
 • Eén van de vele markten van Kampala
  Eén van de vele markten van Kampala
 • Ontdek het leven in de snelgroeiende stad
  Ontdek het leven in de snelgroeiende stad
 • Spot jij de olifant als eerst?
  Spot jij de olifant als eerst?
 • Zonsondergang boven Lake Victoria
  Zonsondergang boven Lake Victoria
 • Slow down brother
  Slow down brother
 • Oeganda is prachtig
  Oeganda is prachtig
Kleuterschool
Renovatie
Beter onderwijs

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je helpt mee met een grote renovatie van klaslokalen van de basisschool in Kkungu en bouwt mee aan een nieuwe toiletten voor de kleuterklassen . Natuurlijk ben je niet alleen aan het bouwen, maar leer je ook de mensen kennen tijdens het metselen of een potje voetbal aan het eind van de middag.

Voor wie?

Er zitten rond de 285 leerlingen op de school, waarvan 38 in de kleuterklas. Door de renovatie kunnen zowel de kleuters als de oudere kinderen in een goed lokaal les krijgen. Een gerenoveerd klaslokaal zal voor zowel de kinderen als de leraren een enorme verbetering zijn: een schone en ruimere omgeving om les te geven en te krijgen. Ook voor de ouders van de kinderen zal dit een reden zijn om hun kind met plezier en met vertrouwen naar deze school te sturen.

Waar ga je dat doen?

Kkungu is een agrarische gemeenschap, op zo’n 22 kilometer van de hoofdstad Kampala, in het centrum van Oeganda. De mensen in deze gemeenschap zijn overwegend Baganda’s, de grootste bevolkingsgroep in Oeganda. Doordat Kkungu dichtbij de drukke hoofdstad ligt, is handel overduidelijk aanwezig in dit gebied en wonen de mensen dicht op elkaar. Veel bedrijven ondernemen op kleine schaal door de verkoop en aankoop van goederen.

Waarom?

Jouw inzet draagt bij aan goed onderwijs in Oeganda. Bouw jij mee aan een betere leeromgeving en toekomst van 287 leerlingen van Kkungu?

23-7 tot 13-8-2019bijdrage: 2340 Visumtoeslag: 60

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit project is het eerste project van World Servants in het prachtige land Oeganda. Ontdek de fantastische natuur, de gastvrijheid van de Oegandezen en oefen alvast wat Luganda zodat je de mensen in hun eigen taal kunt begroeten. Zet jij samen met je projectgenoten de toon van dienstbaarheid?

Verandering

De school waar je aan de slag gaat heeft een lange historie en stond erg goed bekend in de omgeving. Het is een door de kerk gestarte school, waardoor er ook veel nadruk ligt op normen en waarden en op karakterontwikkeling. Ook wordt er aandacht besteed aan praktische vaardigheden zoals metselen, kunst, handenarbeid en andere 'life skills'. 

Door de oorlog in de jaren tachtig is de school in verval geraakt en hierdoor loopt het aantal leerlingen terug. Om de kwaliteit van het basisonderwijs te verbeteren, is het van belang om te zorgen voor verbetering van de leeromgeving. Het schoolbestuur heeft al maatregelen genomen om het aangezicht van de school te veranderen. Daarom is er bij een aantal klaslokalen een begin gemaakt met het pleisteren van de buitenmuren en het vervangen van deuren en ramen. In de loop van de jaren zijn6 van de 10 klaslokalen gepleisterd. Maar er moet nog veel werk worden verzet om een fijne en veilige leeromgeving te creeëren. De plannen voor het eerste deel van de renovatie bestaan uit het renoveren van 1 van de 3 blokken klaslokalen. Dan zijn 4 klaslokalen en het kantoor van de school volledig gerenoveerd. De kleuterklassen en 1 van de klassen van de basisschool zullen hier in worden gevestigd. .  De renovatie van de basisschool zal veel betekenen voor zowel de leraren die daar werken als de leerlingen die er les krijgen. 

Doelen:

 • Kwaliteit van de leeromgeving voor een deel van dekinderen van de basisschool en kleuterschool in Kkungu verbeteren
 • Renoveren van 4 klaslokalen, zodat meer kinderen al eerder naar school kunnen en bijvoorbeeld goed Engels leren
 • Bouw van een toiletblok voor verbeterde hygiënische omstandigheden voor de kleuterklassen

Wat doe je nog meer?

Naast het bouwen is er nog veel meer te beleven. Leer jij in Kkungu hoe je avocado’s moet oogsten? Of, voor de echte waaghalzen, hoe je een kip moet slachten?

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Kampala at daytime
  Kampala at daytime
 • View on downtown Kampala
  View on downtown Kampala
 • Aee Uganda office
  Aee Uganda office
 • Handjes wassen in de klas
  Handjes wassen in de klas
 • De huidige school
  De huidige school
 • Opknappertje
  Opknappertje
 • Help mee aan nieuwe klaslokalen
  Help mee aan nieuwe klaslokalen

AEE - Uganda

De school in Kkungu is een oude school die een goede renovatie kan gebruiken, maar voor de kleuterklassen is er op dit moment geen goed lokaal. Het schoolbestuur wil heel graag goed onderwijs voor alle kinderen van de school. AEE Uganda, onze partnerorganisatie in Oeganda wil hen daar graag bij helpen. Help mee met de renovatie van 4 klaslokalen en bouw mee aan nieuwe toiletten voor de kleuters waardoor ze een betere start kunnen maken op school.

Mary Angoro

2340,-

Toeslagen:

€60

23-7 tot 13-8-2019

Het verhaal van...

Jennifer is 15 jaar oud en gaat naar de Junior High School. Toen er aan haar werd gevraagd of ze weet wat World Servants is begon ze enthousiast te vertellen:

Lees verderAlle ervaringsverhalen