Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kleuterschool in Anguru

 • Wie weet zie je deze jongens een frisse duik nemen
  Wie weet zie je deze jongens een frisse duik nemen
 • Speel je mee?
  Speel je mee?
 • Tijd voor een kop thee?
  Tijd voor een kop thee?
 • Kom je wat kopen?
  Kom je wat kopen?
 • Verkoopwaar
  Verkoopwaar
 • Langs de grote weg is het een drukte van belang
  Langs de grote weg is het een drukte van belang
 • Lake Victoria
  Lake Victoria
 • Geniet van de rust
  Geniet van de rust
 • Prachtige vergezichten onderweg
  Prachtige vergezichten onderweg
 • Duidelijk verhaal
  Duidelijk verhaal
 • Eindeloze paden
  Eindeloze paden
 • Ga je mee oogsten?
  Ga je mee oogsten?
 • Op de markt kijk je je ogen uit
  Op de markt kijk je je ogen uit
 • Steek de evenaar over
  Steek de evenaar over
 • Eindeloos groen
  Eindeloos groen
 • Doorkijkej in de stad
  Doorkijkej in de stad
 • Niet te dichtbij komen hè
  Niet te dichtbij komen hè
Kleuterschool
Landelijke omgeving
Beter onderwijs

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan een nieuw gebouw voor de kleuters. Dit gebouw gaat bestaan uit drie lokalen, vier latrines, een kantoor en een keuken.

Voor wie?

Je bouwt mee voor de 54 kleuters uit Anguru en omgeving. Ze krijgen nu les op een plekje achter in de kerk. Deze omstandigheden zijn niet ideaal. Het zal de ouders en de kinderen motiveren als ze naar een eigen plek gaan waar ze veilig en onder betere omstandigheden les kunnen krijgen.

Waar ga je dat doen?

Anguru is een agrarische gemeenschap, op zo’n 480 kilometer van de hoofdstad Kampala, in een prachtige heuvelachtige omgeving in het Noorden van Oeganda. De mensen leven verspreid in de omgeving met families bij elkaar. De mensen in deze gemeenschap behoren overwegend tot de Lugbara, een van de kleinere bevolkingsgroepen in Oeganda.

In dit gebied leven de mensen voornamelijk van de landbouw, en verbouwen ze mais, cassave, sorghum, maar ook (zoete)aardappelen. Het warme klimaat zorgt voor goede omstandigheden voor de groei van fruit dus je ziet veel mango en bananenbomen. De gemiddelde temperatuur is 26 graden Celsius in Uganda, maar in het noorden ligt dit nog een paar graden hoger. Dat zal je merken als je de reis naar het noorden maakt.

Waarom?

Een gebouw speciaal gericht op kleuteronderwijs zal de ontwikkeling van kinderen op jonge leeftijd stimuleren. Bouw jij mee aan een kleuterschool in Oeganda?

25-7 tot 14-8-2020bijdrage: 2340 Tickettoeslag: 100 Visumtoeslag: 65

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit project is het eerste project van World Servants in het noorden van Oeganda in samenwerking met Red een Kind en AEE. Ontdek de fantastische natuur, de gastvrijheid van de Oegandezen en oefen alvast wat Luganda zodat je de mensen in hun eigen taal kunt begroeten. Zet jij samen met je projectgenoten de toon van dienstbaarheid?

Verandering

Om een veilige plek te creëren waar ouders hun kinderen met een gerust hart achter kunnen laten is er al een start gemaakt met de kleuterschool, die ze ook wel Early Childhood Development Center noemen. Na overleg met elkaar is er achterin de kerk een plek gecreeërd met een schoolbord waar de kinderen op een matje kunnen zitten en les krijgen van een vrijwillige docent uit de omgeving.
Het grote voordeel van een kleuterschool is dat kinderen beter voorbereid zijn en vaak op jonge leeftijd al kunnen deelnemen aan het basisonderwijs. Ze leren bijvoorbeeld al Engels spreken en kunnen al een beetje rekenen. Daarnaast hebben ze ook al geleerd om in het school systeem mee te doen: hun gedrag is veel beter, waardoor ze ook meer en beter kunnen leren. En ook voor de ouders is het handig, ze hoeven niet thuis te blijven om op hun kinderen te passen, maar kunnen aan het werk. De leraren die les geven of les komen geven worden ook getraind om ervoor te zorgen dat de kinderen op een positieve manier behandeld worden en les krijgen waardoor kinderen ook meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Doelen:

 • Goede klaslokalen voor de kleuters: hierdoor kan er beter les gegeven worden en meer ruimte geboden voor een kindvriendelijke omgeving.
 • Verbeteren van de zorg voor jonge kinderen: dit zal niet alleen de prestaties van kinderen verbeteren, maar ook hun gedrag positief beïnvloeden.
 • Verbeterde hygiënische omstandigheden: door schone toiletten zullen de kinderen minder vaak ziek zijn.

Wat doe je nog meer?

Maak kennis met de mensen uit het dorp en ontdek de impact van de self-help groups die AEE Uganda met de ondersteuning van Red een Kind op zet. Verdiep je in de cultuur en bewonder het prachtige land.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


AEE - Uganda

Samen met Red een Kind en AEE Uganda gaat World Servants bouwen aan verandering in Oeganda. De klaslokalen, latrines en een keuken zorgen voor betere onderwijs faciliteiten voor de kinderen in Anguru.

Mary Angoro

2340,-

Toeslagen:

€165

25-7 tot 14-8-2020