Een nieuwe school voor Primero de Mayo

Project update van 7 maart 2020 door Adri van der Ven en Jan Vis


Verkeerstoren vliegveld GuayaramerinOnderweg in BeniOrkaankrachtBouwplaatsP1Vervangend klaslokaalGieren Tamelijk eenvoudigLooproute naar het vliegveldGuayaramerin, grensplaats met BraziliëPlastic tegen windBagagebandGuayaramerin, grensplaats met BraziliëGierBurgemeester, staf en WSNieuwbouw gevraagdGuayaramerin, grensplaats met BraziliëMotor door de diepe plasBagagebandSemi open lucht onderwijsAuto door de diepe plas

Tijdens een heftige storm is de huidige school verwoest. Het afgelegen dorp aan de Braziliaanse grens hoopt dat er snel hulp komt, waardoor de kinderen weer veilig naar school kunnen.

Tijdens ons bezoek met een afvaardiging van de lokale gemeente Guayaramerin zagen we de verwoeste school. Er gaan 72 Kinderen naar deze school en er staan nog 40 op de wachtlijst. Er wonen op dit moment ongeveer 50 gezinnen in de omtrek. De grootste afstand die gelopen moet worden is ongeveer 6 kilometer dwars door de jungle.
Er is potentie op meer vestiging en dus groei van de gemeenschap. Veel mensen zijn boer, en de grond is vruchtbaar. De mensen leven van eigen producten en proberen deze ook in de grotere plaats Guayaramerin te verkopen. De wegen zijn goed begaanbaar, wat ook prettig is voor de groep die een tweedaagse busreis dwars door het prachtige Bolivia tegemoet gaat!