Tijd voor besef en God

Deze zomer ging Lilian Meiring drie weken op project naar Zambia om klaslokalen te bouwen. Hoe dat voor haar was wil ze graag aan jou vertellen!

"Met World Servants op pad gaan gaat ongeveer zo: ineens verlaat je je drukke studentenleventje. Je volgekliederde agenda laat je thuis. Je vrienden, klasgenoten en familie blijven achter. Je telefoon blijft ook thuis. Samen met een groep ga je dan drie weken op avontuur, niet wetend wat je beleven zal.

Zonder telefoon, volle agenda en mensen die wat van je willen, had ik ineens veel meer tijd voor andere dingen. Ik had tijd voor de mensen om me heen, voor mensen uit de groep, voor de lokale bevolking, maar ook meer tijd voor God. Ik had tijd om na te denken en te beseffen wat ik écht belangrijk vindt. Thuis ben ik vaak bezig met wat ik moet doen en vergeet ik wat er echt toe doet.

Terug in Nederland viel het me op hoe weinig mensen zich eigenlijk bewust zijn van hun omgeving. In de trein kijkt iedereen ineengedoken naar hun telefoon, iedereen heeft haast en is steeds op weg naar een doel. Ik wil die rust in mijn hoofd, die ik in Zambia had, ook hier in Nederland hebben. Dus af en toe leg ik mijn mobiel weg en richt ik mijn aandacht volledig op de mensen om mij heen of op God. Daarom daag ik ook jou uit: wees stil, word je bewust van je omgeving. Je zult verrast zijn over de gedachten en gevoelens die je op zo’n moment hebt."

Ik had tijd om na te denken en te beseffen wat ik écht belangrijk vind

Lilian Meiring