Waarom stelt World Servants een vaccinatie verplicht?

Alle deelnemers dienen voor vertrek volledig gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus. Dit moet je kunnen aantonen bij vertrek naar en aankomst in het land (volgens de daarvoor geldende regels).
Als je niet op tijd gevaccineerd bent of dit vanwege persoonlijke redenen niet wilt doen, kun je niet deelnemen aan het project. 

Steeds meer projectlanden stellen de eis dat je volledig gevaccineerd moet zijn om het land binnen te treden. De rest van de landen vraagt aanvullende maatregelen die voor een groepsreis niet haalbaar zijn. Bijvoorbeeld dat niet-gevaccineerde deelnemers na binnenkomst lang in quarantaine gaan en zo gescheiden worden van de groep. Bovendien ervaart World Servants een grote verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de groep en een (vaak kwetsbare) gemeenschap. We willen er alles aan doen om het risico van de overdracht van het coronavirus te vermijden.

In een aantal landen moet je geboosterd zijn. Op het moment dat daarvoor actie van jou benodigd is, hoor je dat van ons.