Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kinder- en jongerencentrum in Karatara

Bouwen aan een hoopvolle toekomst
Samenwerken met de hele community
De juiste keuzes maken

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met mensen uit de omgeving die betrokken zijn bij GNZA ga je bouwen aan een kinder- en jeugdcentrum. Dat is een plek waar jongeren uit Karatara altijd terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding, coaching en programma’s over Life Skills. Momenteel hebben ze geen plaats waar ze terecht kunnen, dus hangen ze vaak rond op straat. GNZA brengt daar verandering in.

Voor wie?

Voor jonge mensen in Karatara ziet de toekomst er onzeker uit. Er is veel werkloosheid, en door de slechte vooruitzichten is er veel alcohol- en drugsmisbruik. Door de programma’s in het centrum wil partnerorganisatie GNZA bereiken dat jongeren andere keuzes gaan maken voor de toekomst, bijvoorbeeld dat ze een opleiding gaan volgen en op een goede manier omgaan met hun naaste.

Waar ga je dat doen?

Je verblijft in Karatara, een uitgestrekt, groen dorp in een glooiend landschap. Ooit was dit een levendige bosbouwplaats, maar met het vertrek van die industrie zijn die werkzaamheden gestopt. Mensen wonen in kleine huisjes, verspreid over drie kernen. Mensen verdienen hun inkomen met los werk in dichtbijzijnde steden of door op kleine schaal groente en fruit te verbouwen.

Karatara ligt in de provincie West-Kaap. Het is 5 uur rijden vanuit Kaapstad. De kuststad Knysna is de dichtstbijzijnde grote plaats.

Waarom?

Met jouw komst bouw je niet alleen met een gebouw aan de toekomst van de jongere generatie, maar laat je ook daadwerkelijk zien dat ze waardevol zijn.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In Zuid-Afrika wonen rijk en arm dicht bij elkaar. Je zult grote huizen op mooie plekken zien, maar ook mensen ontmoeten die weinig hebben. Je maakt van dichtbij kennis met het mooie werk van GNZA en maakt het mogelijk dat ze hun werk verder uitbouwen.

Verandering

Omdat kinderen en jongeren in Karatara weinig te doen hebben, hangen ze vaak rond op straat. Ze zijn daar vatbaar voor verkeerde invloeden. Met de komst van het Kinder- en Jongerencentrum hebben ze een vaste en veilige plaats om te zijn. Ze worden er geholpen met hun huiswerk, gestimuleerd om een opleiding te volgen en gecoacht om de juiste keuzes te maken voor de toekomst.

Doelen:

  • Jongeren stimuleren om de juiste keuzes te maken voor de toekomst.
  • Kinderen helpen om goed te presteren op school.
  • Zorgen dat kinderen en jongeren niet in dezelfde valkuilen stappen als hun ouders.

Wat doe je nog meer?

Je doet een uitgebreid naschools programma met de kinderen waar GNZA mee werkt. Feest gegarandeerd! Je ontdekt wat de mensen in Karatara bezighoudt en hoe ze in het leven staan. Je sport met de jongeren uit het dorp. Op zondag bezoeken we de lokale kerk, waar het er vast en zeker anders aan toe gaat dan in jouw eigen kerk. Natuurlijk ontdek je ook de mooie natuur tijdens een lange hike, bezoekt de sloppenwijken rond de nabijgelegen stad Knysna, gaat op safari en je gaat vast en zeker een keer naar het strand in Brenton, wat maar 40 kilometer verderop ligt.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

Nieuws

Er zijn nog geen updates. Meld je aan en ontvang een alert in je mail.

Good News ZA werkt in de landelijke gebieden rond Karatara met kinderen en jongeren die in een uitzichtloze situatie lijken te zitten. Door programma’s op scholen, coaching, kampen en events zorgen ze dat jongeren andere keuzes maken voor de toekomst. Samen met hen bouwt World Servants aan een kinder- en jongerencentrum. Zo hebben de tieners en jongeren een plaats waar ze altijd terecht kunnen.

Theo En Jinke de Jong

18-7 tot 8-8-2020

€2775

Het verhaal van...

Projectmanager Jan van der Leest bezocht in het najaar van 2013 het project in Rooigrond, Zuid-Afrika om terug te kijken op het project van die zomer daarvoor. Hij sprak onder meer met vier lokale deelnemers van het project. Jan doet verslag van dit gesprek.

Lees verder