Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een ontmoetingsplaats voor jongeren in Den Haag

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je helpt bij het opknappen van een jongerencentrum en muziekstudio midden in de wijk Laakkwartier in Den Haag. De afgelopen maanden is het pand al flink verbouwd maar om het pand helemaal in gebruik te kunnen nemen, is jouw inzet hard nodig. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van muren en kozijnen of het bouwen van een koffiebar. Wanneer jullie weggaan is het pand helemaal klaar om in gebruik te nemen en dat feestje gaan jullie zeker vieren. Je werkt samen met de jongeren uit de wijk; zo bouw je samen met hen aan een prachtige plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Voor wie?

Je bouwt met en voor de jongeren uit Den Haag, in het bijzonder de jongeren van Laakkwartier. Veel van deze jongeren hebben het niet makkelijk, ze groeien op in gebroken gezinnen en in armoede. Veel gezinnen zijn afhankelijk van de voedselbank en er is geen geld voor vakantie. De jongeren zijn veel op straat te vinden en komen daardoor makkelijk in aanraking met drugsgebruik. Ontzettend jammer, want deze jongeren hebben enorm veel talenten die nu niet ontwikkeld worden.

Waar ga je dat doen?

De wijk Laakkwartier is een van de oudste gedeeltes van de stad. Binnen 10 minuten fietsen ben je in de binnenstad en binnen 30 minuten op het strand. Er wonen veel culturen in de wijk die samen de wijk smaak geven. Helaas is de wijk sociaal economisch achtergesteld en leven veel gezinnen in armoede.

Waarom?

Het jongerencentrum en muziekstudio zijn onderdeel van een christelijk wijkcentrum, opgestart door een kerk in Den Haag. Het wijkcentrum moet een ontmoetingsplaats worden voor de wijk waarin gastvrijheid en het dienen van de ander centraal staan. Het jongerencentrum wordt een veilige haven voor de jongeren in de wijk. Een plek waar zij altijd welkom zijn, zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en talenten kunnen ontdekken. Op deze manier kunnen de jongeren de stevige schouders gaan vormen die deze wijk hard nodig heeft.

10-7 tot 19-7-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

In het jongerencentrum zullen jongeren gezien en gehoord worden en hebben zij een veilige plek om elkaar te ontmoeten en talenten te ontdekken. De muziekstudio geeft jongeren met passie voor muziek de mogelijkheid om te experimenteren en muzikaal talent te ontwikkelen. Jongeren krijgen hierdoor meer hoop voor de toekomst.

Wat doe je nog meer?

Naast de klusprojecten kunnen verschillende sociale projecten in de wijk worden georganiseerd zoals sportactiviteiten, kookprojecten voor de voedselbank en een gezellige dag voor de eenzamen in de wijk. In de vrije tijd is het strand niet ver weg en kan daar heerlijk worden uitgewaaid. Voor de muziekliefhebbers is er de mogelijkheid om in de door jullie afgemaakte muziekstudio een rap of spoken word op te nemen. Hoe tof is dat!