Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een campus voor mensen met een beperking in Apeldoorn

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat samen met de medewerkers van het leerwerkbedrijf Campus Woudhuis, aan de slag om een woning op te knappen (klussen en schilderen) en andere tijdelijke huisvesting in te richten en gebruiksklaar te maken. Daarnaast help je mee met de werkzaamheden die de medewerkers door het jaar heen doen op het terrein.

Voor wie?

De medewerkers wonen op ‘s Heeren Loo - een zorginstelling voor mensen met verstandelijke en /of lichamelijk beperking - en/of zijn leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. Ze hebben meestal een arbeidsbeperking en werken hier binnen een traject van maximaal 3 jaar, aan toegang of terugkeer tot de arbeidsmarkt. Er wordt samengewerkt met bedrijven die inclusief werken of willen gaan werken. De leeftijden van de medewerkers variëren, maar vaak zijn het jongeren, die door begeleiders worden voorbereid om (weer) mee te draaien bij een bedrijf, binnen de mogelijkheden die ze hebben.

Waar ga je dat doen?

Bij Campus Woudhuis, op het stadslandgoed Woudhuizen, ten oosten van Apeldoorn. Het is een prachtige plek middenin de natuur, waar de initiatiefnemers in een rustige omgeving een mooie werkplek kunnen bieden aan deze doelgroep. Het is een redelijk nieuw initiatief wat nog volop in ontwikkeling is, waarbij ze ook kijken naar mogelijkheden om andere onderdelen die ze willen realiseren ook inclusief te maken. Ze willen bijvoorbeeld werken aan horeca, recreatie en educatie op het terrein voor de mensen uit Apeldoorn.

Waarom?

In de zomer van 2021 start de renovatie van de boerderij waarin de Campus op dit moment is gehuisvest. Dit betekent dat ze voor een periode van 1,5 jaar moeten uitwijken naar tijdelijke huisvesting. Het plan in om de boswachterswoning, een schaftlokaal en een ‘pipowagen’ aan te pakken en gereed te maken om te kunnen bewonen. Hier is de hulp van de groep hard nodig.

10-7 tot 19-7-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

De impact is groot voor de medewerkers van het leerwerkbedrijf. Het is voor de medewerkers een bemoediging dat er jongeren komen die met ze op willen trekken, samen aan de slag willen gaan, zonder oordeel en op basis van gelijkwaardigheid. En doordat er perspectief voor ze komt omdat er tijdelijke huisvesting wordt gerealiseerd door het klussen is helemaal gaaf. Daarnaast is de inzet van de groep voor de begeleiders een enorme hulp. Voor hen is het een grote klus, waar extra handen heel hard nodig zijn.

Wat doe je nog meer?

Er kunnen kleinere klussen met Present Apeldoorn worden opgepakt zodat je ook meer leert & ontdekt van Apeldoorn zelf. Ook kun je de handen uit de mouwen steken op het terrein met allerlei klussen in de tuinen en het bos. Daarnaast kun je op het grote landgoed van alles doen: denk aan barbecueën, koken op houtvuur, kampvuren, wandelen en is er alle ruimte om lekker buiten te sporten.