Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een leerwerkcentrum voor mensen met sociale problematiek in Noorden

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met het klaarmaken van de dierenvertrekken in een van de schuren op het terrein van de Sleutelbloem. De werkzaamheden bestaan uit de ruwbouw, maar ook het afwerken van de vertrekken. Het is alleen niet volgens een standaard werkwijze, dus je zult geen typische rechte bakstenen muren gaan metselen. Jullie zullen samenwerken met het personeel en de deelnemers van de Sleutelbloem. Het is de bedoeling dat jullie samen optrekken en van elkaar leren.

Voor wie?

De Sleutelbloem is een leerwerkbedrijf voor kwetsbare mensen. Deze mensen hebben te maken met bijvoorbeeld psychisch- of sociale beperkingen, een verslaving of een moeilijke thuissituatie, op school of het werk. Er is plek voor kinderen, jongeren en volwassenen: iedereen is welkom! De meeste mensen komen er alleen overdag voor de dagbesteding, een leerwerktraject of stage. Maar er zijn ook een aantal mensen die begeleid wonen in huizen rondom het terrein of persoonlijke begeleiding krijgen. De meeste deelnemers bij de Sleutelbloem zijn jong volwassenen.

Waar ga je dat doen?

De Sleutelbloem ligt een paar kilometer ten oosten van Noorden, dat is een dorpje vlakbij Nieuwkoop, in het midden van het land. Het ligt op de grens van de provincie Zuid-Holland met de provincie Utrecht, ten noordoosten van de Nieuwkoopse plassen, een prachtig natuurgebied, waar je vast een kijkje gaat nemen.

Waarom?

De gebouwen op het terrein van de Sleutelbloem zijn onlangs vernieuwd. Financieel een enorme uitdaging voor een stichting. De hokken voor de dieren zijn echter nog niet klaar terwijl de dieren voor deelnemers ontzettend belangrijk zijn. Veel deelnemers zeggen weinig vertrouwen meer te hebben in mensen door wat ze hebben meegemaakt, maar komen tot rust bij de dieren.. Het is belangrijk dat de dieren voor de winter weer een fijne plek hebben. Voor de dieren fijn, maar vooral ook voor de deelnemers. Zij hebben op die manier een fijne werkplek en kunnen zich ook terugtrekken bij de dieren. Dierverzorging is een van de werkzaamheden bij de dagbesteding die de Sleutelbloem aanbiedt naast hovenierswerk, techniek, houtbewerking en werken in de groentetuin.

16-7 tot 26-7-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Het is natuurlijk geweldig als er flink gebouwd gaat worden, maar de energie en de verhalen die jullie meenemen worden net zo zeer gewaardeerd. Veel deelnemers leven in een klein kringetje, hebben weinig vrienden, voelen zich ‘anders’. Tijdens het project trek je met deze mensen op en dat samen oplopen met hun kan een grote impact hebben voor hen, maar ook voor jezelf. Het zou wel eens de beste week van het jaar kunnen worden voor deze mensen!

Wat doe je nog meer?

Het personeel van de Sleutelbloem houdt wel van een verrassing, dus saai wordt het niet. Naast bouwen en meedraaien in de (sport) programma’s zullen jullie ongetwijfeld gaan varen en zwemmen in de Nieuwkoopse plassen.