Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

de leefomgeving van kinderen in een gezinshuis in De Glind

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat in het bijzondere jeugddorp De Glind aan de slag met een aantal prachtige klussen. Als eerste ga je meehelpen met het onderhoud van gebouwen en het terrein van een klein openluchtzwembad. Daarnaast steek je ook je handen uit de mouwen bij het onderhoud van de verschillende recreatieve en sociale functies in het dorp zoals een klompenpad, bijenhotels en bankjes en help je mee op de tuinderij waar groente en fruit wordt verbouwd. Daar worden ook verschillende activiteiten georganiseerd voor de jongeren uit het dorp waaraan jij je creatieve bijdrage kunt leveren.

Voor wie?

In Jeugddorp De Glind krijgen uithuisgeplaatste kinderen de ruimte en de kans om op te groeien in gezin(shuis) en in een stimulerende omgeving. Ruim 120 kinderen en jongeren vinden in De Glind een veilig thuis in de 28 gezinshuizen die verspreid staan over het dorp. Naast deze gezinshuizen zijn er ook gewone huizen en zitten er kinderen uit de omgeving op school. Daarmee is De Glind ook een gewoon dorp. Omdat er zoveel kinderen in het Jeugddorp wonen, zijn er veel mogelijkheden voor vrijetijd, onderwijs en (speel)voorzieningen in het dorp aanwezig en zijn er veel mogelijkheden voor een leerwerktraject voor de jongeren.

Waar ga je dat doen?

In het dorp De Glind, dat zo’n zeven kilometer ten westen van Barneveld ligt op de grens van de provincies Gelderland en Utrecht. Er wonen zo’n 600 mensen in het dorp. Het ligt in een prachtige landelijke omgeving tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe in. Het is een overzichtelijk dorp en alles is op loopafstand te bereiken.

Waarom?

Het project is nodig om de leefomgeving en voorzieningen in de Glind van een kwaliteitsimpuls te voorzien, wat helpt om de vele voorzieningen op lange termijn in stand te houden en optimaal te laten functioneren. Het vele werk, wat hiervoor gedaan wordt, gebeurt veelal vrijwillig, dus jouw komst zal een enorme boost geven om het dorp weer meer aantrekkelijk te maken voor de jongeren die hier wonen. Het is een unieke kans om een bijdrage te leveren aan dit bijzondere dorp in Nederland.

17-7 tot 27-7-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Met jouw inzet kunnen de klussen, die anders blijven liggen, worden opgepakt en breng je nieuw enthousiasme en energie in het dorp, zowel voor de mensen die er wonen als voor de vrijwilligers die nu enorm worden geholpen. Daarnaast is het voor de kinderen en jongeren, die hier wonen, een bemoediging dat je je dienstbaar wilt inzetten voor de ander. Dat geeft hun meer eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Wat doe je nog meer?

Naast bouwen en klussen help je mee met allerlei activiteiten die in het dorp worden georganiseerd voor de kinderen en jongeren, zoals knutselen, voetballen, kickboksen, schilderen en muziekles. En je kunt een kijkje nemen op de manege, in de soos en een verfrissende duik nemen in het zwembad.