Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

de leefomgeving van mensen met een beperking in Geldermalsen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Jullie gaan tijdens het project op twee plaatsen aan de slag. In Geldermalsen klus je aan een belevingstuin voor kinderen uit het kinderdagcentrum de Rietpol. Daarnaast help je mee met de bouw van een voorraadkast voor de materialen van de dagopvang. In Tiel ga je ervoor zorgen dat de omgeving rondom de woonlocaties wordt opgeknapt; ook hier moet onder andere een voorraadhok worden gebouwd.

Voor wie?

Je komt in contact met de bewoners van de verschillende woonlocaties en bezoekers van dagopvanglocaties van ’s Heerenloo in Geldermalsen en Tiel. Deze bewoners zijn heel verschillend, van jong tot oud, met deze overeenkomst dat ze allemaal een (verstandelijke) beperking hebben. De bewoners kijken ernaar uit om met je in contact te komen. Bij het kinderdagcentrum de Rietpol komen dagelijks 24 kinderen die ernaar uitkijken om met jou te spelen en de belevingstuin zo mooi mogelijk te maken.

Waar ga je dat doen?

Zowel Tiel als Geldermalsen hebben een rijke historie. Tiel behoort zelfs tot de tien oudste steden van Nederland en dat zie je zeker in de indrukwekkend oude gebouwen en vele musea. De omgeving rondom Tiel en Geldermalsen is prachtig met vele boomgaarden en veel water. Jullie verblijven in Geldermalsen; Tiel ligt zo’n 17 km verderop. Genoeg mogelijkheid dus om de omgeving te leren kennen.

Waarom?

De kinderen van kinderdagcentrum de Rietpol hebben naast een veilige en rustige omgeving ook reuring en uitdaging nodig. In de belevingstuin leren de kinderen om zelf hun omgeving te ontdekken en nieuwsgierig te blijven. Daarnaast is het ook een plek waar ze veel plezier kunnen beleven. Met het opknappen van het gebied rondom de woonlocaties zorg je voor een plek waar de bewoners zich thuis kunnen voelen en kunnen genieten van de omgeving.

23-7 tot 2-8-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Het is voor de medewerkers en bewoners een bemoediging dat jullie komen en om samen op te trekken, en samen aan de slag te gaan, zonder oordeel en op basis van gelijkwaardigheid. Jouw komst zorgt ervoor dat de bewoners en kinderen zich gezien en gehoord voelen. Daarnaast ontdek jij meer over de wereld van mensen met een (verstandelijke) beperking en zullen zij ook zeker impact op jou hebben.

Wat doe je nog meer?

Naast klussen is er nog veel meer te doen. Organiseer een bingo of kledingbeurs voor de buurt, ga mee met de wekelijkse wandelclub met bewoners of doe mee met de sportdag voor kinderen met een meervoudige beperking. Natuurlijk kan ook een bonte middag/avond niet ontbreken; op locatie is zelfs een ervaren regisseur aanwezig voor een mooi stuk theater.