Bouw van een opvang voor (ex) dak- en thuislozen in Utrecht in 2021

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Utrecht


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject
Gebied
Verandering

Je gaat voornamelijk aan de slag in de wijk Overvecht in Utrecht. Volgens cijfers wonen er meer dan 35.000 inwoners alleen al in deze wijk. Hoewel het één van de groenste wijken van de stad is, gaat er veel leed in deze wijk om. Het is een multiculturele wijk met daaraan gerelateerde problematiek. Bijna 70 procent van de woningen in Overvecht zijn sociale huurwoningen. En er wonen meer mensen met een niet-westerse achtergrond dan met een westerse achtergrond.

In deze wijk hebben wij verschillende teams die gericht zijn op verschillende expertises, zoals
gezinsbegeleiding, cliënten met een beperking of bijvoorbeeld plekken waar er gewerkt wordt voor dagbesteding. Hierin werken wij vaak samen met partners in de wijk. De Tussenvoorziening zelf is werkzaam in heel Utrecht, ook middenin het centrum en in de omliggende plaatsen naast Utrecht zoals Zeist, Nieuwegein, IJsselstein en Amersfoort. Doordat je niet alleen in Overvecht zult verblijven maar ook langs andere projecten in de stad zal gaan, zul je je verbazen wat één stad te bieden heeft en welke grote verschillen er zijn.

Het in contact brengen van de deelnemers met de (ex-) dak- en thuislozen heeft al impact op zich. Dat ze gezien worden, er met hen opgetrokken wordt, er naar hen geluisterd wordt en er aandacht wordt geschonken aan hun omgeving. Gezamenlijk dingen ondernemen, samen het contact opbouwen en wellicht ook na afloop behouden is van onschatbare waarde!