Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een leefbare buurt in Den Haag

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met het groen in de wijk Zuidwest in Den Haag. De tuintjes en het gemeente groen is flink verpauperd in de afgelopen jaren. Plezier in tuinieren is dus zeker welkom, maar ook zonder groene vingers is er genoeg voor je te doen. Je werkt samen met de mensen uit de wijk om de wijk leefbaar te maken, een plek waar buurtbewoners zich thuis voelen, kunnen genieten en waar ze trots op zijn.

Voor wie?

Je klust met en voor de inwoners van de wijk Zuidwest. Veel mensen in deze multiculturele wijk leven in armoede, er is veel werkloosheid. De inwoners voelen zich vergeten, alsof ze het afvoerputje van de samenleving zijn. Voor veel inwoners van Zuidwest voelt het leven meer als overleven. Hierdoor hebben ze vaak geen oog voor het groen in hun omgeving, laat staan dat zij er zorg voor kunnen dragen.

Waar ga je dat doen?

Midden in de wijk Zuidwest ligt het zuiderpark waar vooral in de zomer veel mensen op af komen. Vanaf Zuidwest ben je binnen 20 minuten fietsen op het strand en binnen 15 minuten in het centrum. De wijk Zuidwest kenmerkt zich door de vele flats. De wijk is sociaal economisch achtergesteld en er is veel armoede. In de wijk worden veel statushouders gehuisvest en krijgen mensen vanuit een opvang een huis toegewezen. De sociale samenhang in de wijk mist.

Waarom?

Doordat veel mensen van elders in de wijk geplaatst worden, ontbreekt de sociale samenhang in de wijk. Gezinnen leven veelal op zichzelf en hebben weinig contact met de buren. Door samen met de inwoners te investeren in het groen van de wijk, krijgt de wijk een nieuwe impuls en wordt Zuidwest weer leefbaar. Mensen zullen genieten van de omgeving en worden gestimuleerd om samen aan de slag te gaan om de wijk verder aan te pakken.

30-7 tot 9-8-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Met dit project je de inwoners van Zuidwest ervaren dat verandering echt mogelijk is, zeker als er wordt samengewerkt. Zo wordt jouw inzet het begin van een wijk waarin men naar elkaar omkijkt en samen aan de slag gaat om de problemen in de wijk op te lossen.

Wat doe je nog meer?

Naast de klus- en tuinprojecten organiseer je verschillende sociale projecten in de wijk om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. Wat dacht je van een sporttoernooi voor jongeren of een kookproject voor de voedselbank. Om de mensen in de wijk echt te leren kunnen zullen jullie regelmatig samen eten. In de vrije tijd is het strand niet ver weg en kan daar heerlijk worden uitgewaaid.