Bouw van een zorgboerderij voor dove en slechthorende mensen in Scherpenzeel in 2021

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Scherpenzeel


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Video van de Gebarenboerderij

Lees meer

NL1321 | De laaaaaatste vlog!

Bekijk onze prachtige vlog over de laatste dagen van ons project in Scherpenzeel en het eindresultaat!

Lees meer

NL1321 | De onbevreesde deelnemers

De tweede vlog

Lees meer

NL1321 | Houtwerkplaats nog mooier gemaakt!

Gebarenboer Jochem stuurde nog een tweetal foto's van de verdere opknapwerkzaamheden aan de houtwerkplaats.

Lees meer

Houtwerkplaats nog mooier gemaakt!

Gebarenboer Jochem stuurde nog een tweetal foto's van de verdere opknapwerkzaamheden aan de houtwerkplaats. Het wordt steeds mooier! Er is meer verlichting aangebracht en meer ruimte gecreerd om te werken aan de werkplekken, waardoor het een lichte en overzichtelijke plek is om te werken. Ook zijn alle kabels netjes weg gewerkt. Een prachtig resultaat!

Lees meer
Gebied
Verandering
Verhalen

Midden op het platteland op zo’n 4 kilometer ten noordoosten van Scherpenzeel in de provincie Gelderland ligt de gebarenboerderij. Midden tussen allerlei andere boerenbedrijven heeft deze zorgboerderij en pluimveehouderij een bijzondere plek ingenomen. Naast het pluimvee dat hier wordt gehouden, zijn er allerlei andere dieren die worden verzorgd. Het ligt in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied.

Jouw komst zal voor de hulpboeren een enorme bemoediging zijn. Ze zullen zien en ervaren dat er mensen zijn die om hen denken en hen willen helpen. Hierdoor leren ze om samen te werken in plaats van om zelfstandig door te knokken. En voor jou is dit een unieke ervaring om in een gemeenschap van slechthorende- en dove mensen met een beperking te leven en te werken.