Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een zorgboerderij voor dove en slechthorende mensen in Scherpenzeel

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je mag op deze bijzondere zorgboerderij, genaamd de “Gebarenboerderij”, meehelpen met het uitbouwen van de houtwerkplaats, het herinrichten van de pony verblijven en nieuwe dakplaten plaatsen op een van de andere gebouwen op het terrein. Door deze onderdelen aan te pakken kan de zorgboerderij hun activiteiten beter uitvoeren en zelfs uitbreiden. Verder werk je met de “hulpboeren” - dove of slechthorende mensen samen aan allerlei klus- en onderhoudswerkzaamheden op de boerderij. Zoals bijvoorbeeld het maken van een fietsenstalling, moestuin en een zolder.

Voor wie?

De Gebarenboerderij is vooral bedoeld voor mensen met een gehoorbeperking die de Nederlandse Gebarentaal machtig zijn. Hier kunnen de mensen zich helemaal thuis voelen en zichzelf zijn en kunnen ze gemakkelijk contact leggen met andere hulpboeren. Ieder kan met zijn of haar unieke eigenschappen meehelpen in het runnen van de boerderij, vandaar dat ze ook met recht “hulpboer” worden genoemd. De meeste hulpboeren hebben naast hun gehoorbeperking ook andere beperkingen, waarvoor op deze zorgboerderij alle ruimte is.

Waar ga je dat doen?

Midden op het platteland op zo’n 4 kilometer ten noordoosten van Scherpenzeel in de provincie Gelderland ligt de gebarenboerderij. Midden tussen allerlei andere boerenbedrijven heeft deze zorgboerderij en pluimveehouderij een bijzondere plek ingenomen. Naast het pluimvee dat hier wordt gehouden, zijn er allerlei andere dieren die worden verzorgd. Het ligt in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied.

Waarom?

De laatste jaren is het aantal hulpboeren toegenomen, waardoor er wat minder werk te doen is voor elke hulpboer. Graag willen ze een breder aanbod creëren waardoor er meer mensen voldoende en passend werk hebben. Door de hulp van de groep kan dat nu sneller worden gerealiseerd en is het een prachtige mogelijkheid om met deze doelgroep samen te werken aan meer ruimte en mooiere werkplekken.

6-8 tot 16-8-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Jouw komst zal voor de hulpboeren een enorme bemoediging zijn. Ze zullen zien en ervaren dat er mensen zijn die om hen denken en hen willen helpen. Hierdoor leren ze om samen te werken in plaats van om zelfstandig door te knokken. En voor jou is dit een unieke ervaring om in een gemeenschap van slechthorende- en dove mensen met een beperking te leven en te werken.

Wat doe je nog meer?

Naast dat je samen aan de slag gaat met het klussen, ga je ook meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden. Het is namelijk ook ‘gewoon’ een boerenbedrijf waar voor het pluimvee moet worden gezorgd. Ook kun je creatieve activiteiten organiseren met en voor de hulpboeren, kun je helpen op omliggende boerenbedrijven, en trek je erop uit en ga je leuke dingen doen.