Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een leefbare buurt in Vollenhove

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Om de inwoners van Vollenhove een positieve impuls te geven, ga je samen met de buurtbewoners de handen uit de mouwen steken om de buurt gezellig te maken. Je gaat in een straat alle voor- en achtertuinen opknappen zodat er een betere sfeer ontstaat . Als corona het toelaat, ga je ook binnen bij de bewoners aan de slag.

Voor wie?

De inwoners zijn erg divers; jong en oud, buitenlandse gezinnen, eenoudergezinnen, alles is hier wel te vinden. Veel inwoners hebben het financieel niet breed en zijn daardoor vaker aan het overleven dan aan het leven. De zorg voor de tuin en het groen in de wijk schiet er daardoor vaak bij in.

Waar ga je dat doen?

Vollenhove is een gezellig vestingstadje met een heel mooi en gezellig centrum. Vollenhove licht dichtbij nationaal park de Weerribben-Wieden, een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt varen of kanoën. Ook al is het dorp niet groot, er valt toch van alles te beleven. Neem een duik in het Zwarte Water of maak een grote wandeltocht richting het pittoreske Blokzijl.

Waarom?

Het lukt de inwoners zelf niet om de tuinen goed bij te houden. Mede doordat veel bewoners het financieel niet breed hebben en daardoor andere dingen voor nu belangrijker zijn. Door samen met de inwoners aan de slag te gaan, stimuleer je de bewoners om samen te werken en krijgen zij weer energie om in de straat aan de slag te blijven.

6-8 tot 16-8-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Door jouw komst en de samenwerking die wordt gezocht met de buurtbewoners, zullen de bewoners uit de buurt zich realiseren dat zij zelf het verschil kunnen maken, door met elkaar de schouders eronder te zetten. Dit kan een enorme verandering in de buurt teweeg brengen en zorgen voor een veilige omgeving.

Wat doe je nog meer?

Naast het klussen is genoeg ruimte voor andere activiteiten. Wat dacht je van een gave kinder(mid)dag, een bezoek aan het zwembad of een BBQ met de hele buurt. Lekker kanoën in de Weerribben of ga op bezoek bij het nabij gelegen zorgcentrum Nieuw Clarenberg en bezorg de mensen daar een leuke middag.