Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

de leefomgeving van mensen met een beperking in Bloemendaal

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag bij De Ark Haarlem op Landgoed Dennenheuvel. Er is een tuinderij waar vele soorten groenten worden gekweekt. Een werkplaats waar mensen met een verstandelijke beperking werken aan mooie producten en een huis waar negen mensen met en zonder verstandelijke beperking samen wonen. De groep werkt samen met de mensen van de Arkgemeenschap Haarlem, een jonge dynamische gemeenschap die nu zes jaar bestaat uit mensen van allerlei leeftijden en achtergronden, met en zonder beperking.

Voor wie?

Je werkt samen met mensen met een verstandelijke beperking. Een groot deel van deze mensen is jongvolwassen en misschien net als jij op zoek naar een leven waarin je van betekenis kan zijn voor een ander.

Waar ga je dat doen?

Je gaat aan de slag op Landgoed Dennenheuvel rondom het voormalige klooster Euphrasia. Er is werk in en rondom de tuinderij en in de werkplaats. Achter Landgoed Dennenheuvel staat Arkhuis Pelletier waar negen mensen met en zonder beperking samen wonen. Landgoed Dennenheuvel ligt in een klein dorpje vlakbij Haarlem. Tuinderij De Ark is een combinatie van een zelfoogsttuin, een ontmoetingsplek en een zorgtuinderij, waar op biologische wijze groenten, bloemen en kruiden worden geteeld.

Waarom?

In De Ark Bloemendaal werken elke dag veel mensen samen om het dagelijks leven vorm te geven. We wonen, werken en vieren samen. In het dagelijks samenleven blijven grotere klussen nog wel eens liggen omdat er niet genoeg mankracht is om hiermee aan de slag te gaan. Het oppakken van deze projecten met een groep World Servantsdeelnemers helpt de Arkgemeenschap Haarlem weer verder in haar ontwikkeling.

10-7 tot 19-7-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Allereerst zorg je ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking in aanraking komen met een groep jongeren die, net als zij, dromen en plannen hebben voor het leven. Zo zorgen we er samen voor dat mensen met een beperking volledig onderdeel zijn van onze maatschappij. Daarnaast breng je verandering door De Ark Haarlem net even dat duwtje te geven om weer verder te kunnen met alle werkzaamheden zonder dat veel grote klussen blijven liggen.

Wat doe je nog meer?

Samen met de bewoners en vrijwilligers zijn veel leuke activiteiten te organiseren. Samen dingen ondernemen, samen koken en samen eten is iets wat erg gewaardeerd wordt. En voor een weekenduitje: het landgoed ligt vlakbij zee, waardoor een uitstapje naar het strand zeker tot de mogelijkheden behoort!