Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kleinschalige leefgemeenschap in Kampen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan ‘Het 8ste werk’. Het 8ste Werk biedt preventief tijdelijk onderdak zodat mensen op eigen kracht de draad van het leven weer op kunnen pakken. Er komen acht zelfstandige appartementen met basisvoorzieningen zoals slaapkamer, keuken en badkamer. Daarnaast wordt er een gemeenschappelijke ruimte voor gezamenlijke activiteiten gecreëerd. Dit project staat in de startblokken om te gaan beginnen. In eerste instantie ga je vooral buiten aan de slag en wanneer het mogelijk is, help je ook bij het sloop- en kluswerk van het pand zelf.

Voor wie?

Het 8ste Werk is speciaal voor mensen die plotseling in de problemen raken en even uit huis moeten om een oplossing voor de situatie te vinden. Denk bijvoorbeeld aan iemand in een echtscheiding of aan eenoudergezinnen die het alleen niet redden met de zorg voor de kinderen of 18-jarigen die ineens zelfstandig moeten wonen omdat ze wettelijk gezien volwassen zijn.
Voor het klussen aan en rondom Het 8ste Werk worden ook de bezoekers van Eetze uitgenodigd. Bij Eetze kunnen mensen elke donderdagavond komen eten en contact maken met anderen. Het is niet voor een bepaalde doelgroep, toch zie je dat veel eenzame mensen Eetze goed weten te vinden voor een gezellige avond en lekker eten.

Waar ga je dat doen?

Het 8ste Werk staat op een mooie plek net buiten Kampen, op 10 minuten afstand van het centrum. Kampen is een Hanzestad met veel historie, dus zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Geniet daarnaast van de prachtige natuur rondom Kampen.

Waarom?

Mensen kunnen plotseling in de problemen raken en even onderdak nodig hebben voordat zij een oplossing voor hun situatie hebben. Preventief tijdelijk onderdak kan mensen helpen om zelfstandig de draad weer op te pakken. Met wat hulp zoals een luisterend oor of goede raad, het ‘noaberschap’, kan de gang naar dure instanties voorkomen worden.

Lees bij ‘nieuws’ een ervaringsverhaal van iemand die een plek als Het 8ste Werk goed kon gebruiken.

6-8 tot 13-8-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

De droom voor Het 8ste Werk bestaat al lang en de plannen zijn de laatste tijd steeds concreter geworden. Er is veel werk aan de winkel en met jouw hulp kan er in een korte tijd veel werk worden verzet. Samen bouw je aan een plek voor mensen waar ze even tot rust en tot zichzelf kunnen komen, een plek met aandacht voor elkaar.

Wat doe je nog meer?

Besteed samen met je groep aandacht aan thema’s zoals eenzaamheid. In de gemeente Kampen lopen verschillende projecten voor dit thema waar jullie als groep op een praktische en lerende manier aan gekoppeld kunnen worden. Sluit een middag aan bij Het Lokaal (waar Eetze onder valt) en help mee bij bijvoorbeeld het bereiden van eten, fietsen repareren of de moestuin. Of bezoek het mooie centrum van Kampen met haar gezellige terrasjes en rijke historie.