Bouw van een kleinschalige leefgemeenschap in Kampen in 2021

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kampen


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Waarom is de komst van Het 8ste Werk zo nodig?

De koude wind dringt diep door in mijn wangen als ik na het werk van de trein naar mijn huis fiets. Het is een week voor kerst en het is donker en koud. Onderweg zie ik in een aantal huiskamers een kerstboom staan. Het ziet er gezellig uit met die lichtjes. Ik trap wat harder want ik heb het koud en verlang naar de warmte. Zoals elke dag zal het een drukte van jewelste zijn als ik thuiskom. Mijn kleine manneke komt altijd meteen naar me toe gerend als ik thuiskom. Dan hangt hij aan mijn been en doet hakkelend zijn beklag over zijn drie grote zussen. Hij wil vaak meteen opgetild worden en vertelt zijn belevenissen van de hele dag in een aantal flarden van zinnen.

Lees meer

Het verhaal achter Het 8ste werk

Lees meer

NL1921 | Oost west, thuis best

Zoals ik had beloofd, hebben we nog foto’s gemaakt van de projecten samen met de mensen die hard hebben gewerkt om hierin te voldoen aan de wensen van Gea en Jaap. Ik geloof in dit geval dat beelden veel meer zeggen dan woorden, dus ik laat de foto’s graag spreken.

Lees meer

NL1921 | Eind goed, al goed

De stacaravan zelf is vandaag ook helemaal afgemaakt en afgewerkt met prachtige zonnebloemen. Met behulp van een grote dosis creativiteit, een hoop geduld en een perfectionistische toon, kon de stacaravan tot een hoger niveau worden getild.

Lees meer

Er zijn geen berichten.

Gebied
Verandering

Het 8ste Werk staat op een mooie plek net buiten Kampen, op 10 minuten afstand van het centrum. Kampen is een Hanzestad met veel historie, dus zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Geniet daarnaast van de prachtige natuur rondom Kampen.

De droom voor Het 8ste Werk bestaat al lang en de plannen zijn de laatste tijd steeds concreter geworden. Er is veel werk aan de winkel en met jouw hulp kan er in een korte tijd veel werk worden verzet. Samen bouw je aan een plek voor mensen waar ze even tot rust en tot zichzelf kunnen komen, een plek met aandacht voor elkaar.