Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een voorziening voor dak- en thuislozen in Hummelo

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag op twee heel verschillende locaties. Als eerste ga je meehelpen op de time out voorziening voor dak- en thuislozen, Het Passion. Op deze omgebouwde boerderij, help je mee met allerhande klussen aan de gebouwen en op het terrein. Je helpt mee met het aanleggen van een moestuin, een grote kas, een spoel- en inpakplaats en een open keuken. Daarna ga je ook meehelpen met het opknappen van een aantal woningen voor crisisopvang bij Iriszorg. Hier ga je onder andere schilderen, sauzen, vloeren leggen en tuinen aanpakken. Op beide locaties werk je met de bewoners samen aan de klussen.

Voor wie?

In het kort; voor mannen en vrouwen, jong en oud, die (tijdelijk) geen dak boven hun hoofd hebben.
Dit kan te maken hebben met verslavingsproblematiek waarvoor een kortdurend verblijf wordt aangeboden, van 4-6 weken, waardoor de persoon tot rust kan komen en kan werken aan herstel en nieuw perspectief (Het Passion). Bij een crisis situatie dat kan variëren van schulden, geen inkomen, huiselijk geweld, relatieproblemen - worden mensen opgevangen in een eigen kamer zodat ze tot rust kunnen komen, maar wel binnen de setting van gezamenlijke ruimtes zoals keuken en een huiskamer (Iriszorg).

Waar ga je dat doen?

Beide projecten zijn gelegen in de Achterhoek, in het oosten van Nederland. Het Passion is gelegen op een paar kilometer ten Noordwesten van het dorp Hummelo dat zo’n 1300 inwoners telt. Het is een landelijke omgeving waar de bewoners ook echt tot rust komen.
De crisis opvang is in Doetinchem zelf, op ongeveer een half uur fietsen van Het Passion. Doetinchem is een kleine stad van ongeveer 60.000 inwoners. In het centrum van Doetinchem en in de wijk Overstegen zijn een aantal woningen per straat voor de crisisopvang beschikbaar.

Waarom?

Het Passion is voor 65% van hun activiteiten van inzet van vrijwilligers afhankelijk. Alle hulp is daarom enorm welkom. Door jouw inzet kan de grote klus buiten moestuin en grote kas worden aangepakt, en kunnen veel kleine klussen aan de gebouwen worden uitgevoerd. Hier kunnen de mensen die hier opgevangen worden direct van profiteren. Jouw bijdrage aan het opknappen van de huizen voor de crisisopvang is keihard nodig. Er is veel bezuinigd door de overheid bij de maatschappelijke opvang de laatste jaren, dus er is heel weinig budget voor onderhoud. Veel huizen zien er doorleefd uit en kunnen een enorme opknapbeurt goed gebruiken.

16-8 tot 27-8-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Door de inzet van vrijwilligers bij Het Passion hebben de tijdelijke bewoners ontmoetingen met mensen die zonder te oordelen met ze aan de slag gaan. Hierdoor kunnen ze tijdens het traject oefenen om weer in de samenleving mee te doen. Als groep kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren en kun je laten zien dat iedereen telt en kun je vertrouwen geven door vanuit een positieve en liefdevolle houding met hen aan de slag te gaan. En door het opknappen van de woningen van mensen in de crisisopvang, voelen deze mensen zich weer gezien en waardevol. Daarnaast is een fijne en sfeervolle plek om te wonen, enorm belangrijk in het tot rust komen en je veilig voelen.

Wat doe je nog meer?

Naast de kluswerkzaamheden kun je meehelpen met een kinder- en sport programma. Ook kun je meehelpen met voorstelling voor kinderen in de crisisopvang en kun je samen met de mensen van de crisisopvang samen eten en spelletjes doen.