Bouw van een voorziening voor dak- en thuislozen in Hummelo in 2021

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Hummelo


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Video van Het Passion

Lees meer

Video introductie Iriszorg Doetinchem

Lees meer

NL2121 | Afgelopen dagen en leuk filmpje van de kerk

Het is alweer een tijdje terug, maar bij deze toch even een LANGE update van ons. 

Lees meer

NL2121 | Aankomst en eerste werkdag

Bij deze even een update vanuit Hummelo van groep NL2121

Lees meer

NL2121 | Mooi artikel in plaatselijke krant over impact in Doetinchem en Hummelo

Na het vertrek van de groep verscheen onderstaand artikel in de lokale krant. Klik op onderstaande link voor het volledige artikel.

Lees meer
Gebied
Verandering

Beide projecten zijn gelegen in de Achterhoek, in het oosten van Nederland. Het Passion is gelegen op een paar kilometer ten Noordwesten van het dorp Hummelo dat zo’n 1300 inwoners telt. Het is een landelijke omgeving waar de bewoners ook echt tot rust komen.
De crisis opvang is in Doetinchem zelf, op ongeveer een half uur fietsen van Het Passion. Doetinchem is een kleine stad van ongeveer 60.000 inwoners. In het centrum van Doetinchem en in de wijk Overstegen zijn een aantal woningen per straat voor de crisisopvang beschikbaar.

Door de inzet van vrijwilligers bij Het Passion hebben de tijdelijke bewoners ontmoetingen met mensen die zonder te oordelen met ze aan de slag gaan. Hierdoor kunnen ze tijdens het traject oefenen om weer in de samenleving mee te doen. Als groep kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren en kun je laten zien dat iedereen telt en kun je vertrouwen geven door vanuit een positieve en liefdevolle houding met hen aan de slag te gaan. En door het opknappen van de woningen van mensen in de crisisopvang, voelen deze mensen zich weer gezien en waardevol. Daarnaast is een fijne en sfeervolle plek om te wonen, enorm belangrijk in het tot rust komen en je veilig voelen.