Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een ontmoetingsplaats voor de buurt in Den Helder

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat samen met vrijwilligers en buurtbewoners aan de slag in en rond het consuminderhuis het ‘FUNdament’ in Den Helder. Het buurthuis heeft een flinke opknapbeurt nodig. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk, het bouwen van een overkapping en werk in de grote buurttuin.

Voor wie?

Veel bewoners van de wijk Nieuw Den Helder hebben het financieel niet ruim. Een belangrijk thema in het consuminderhuis is duurzaamheid. De bewoners leren het belang van hergebruik van producten en hoe zij zelf bijvoorbeeld kleding kunnen repareren of groente kunnen verbouwen. Hierdoor kunnen ze kosten besparen en krijgen ze meer financiële ruimte.

Waar ga je dat doen?

Het consuminderhuis staat in Nieuw Den Helder, een wijk gebouwd tussen 1950 en 1960. De wijk staat van oudsher bekend als berucht, met veel drugsoverlast, werkloosheid, verloedering en criminaliteit. Inmiddels is er gelukkig al veel veranderd in de wijk, maar nog steeds bestaat de wijk uit veel sociale huurwoningen en hebben de bewoners het financieel niet ruim.

Waarom?

De deelnemers van het consuminderhuis wordt gevraagd om zich af en toe als vrijwilliger in te zetten. Toch blijven er in het onderhoud van het gebouw en de tuin praktisch klussen liggen. De organisatie heeft niet de middelen om dit via een aannemer/schildersbedrijf uit te laten voeren. Jouw hardwerkende handen zijn meer dan welkom.

19-8 tot 28-8-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Door jouw inzet kunnen de vrijwilligers van het consuminderhuis al hun energie gaan richten op de bezoekers van het FUNdament. Meer tijd voor een praatje en een beetje aandacht en meer tijd om de bewoners verder op weg te helpen in het dagelijks leven. Jij leert ondertussen meer over duurzaamheid en kunt die nieuwe inzichten thuis in praktijk brengen.

Wat doe je nog meer?

Naast al het klussen is er nog veel meer te doen. De vrijwilligers van het consuminderhuis gaan graag met je in gesprek over duurzaamheid en leren je wat jij hierin kunt betekenen. Ook is er op 150 meter afstand van het FUNdament is een Cruyffcourt en wijkcentrum waar een tof kinderspektakel of sportevenement georganiseerd kan worden. Naast het FUNdament staat een flatgebouw waarin 14 jongeren begeleid wonen; wie weet kun je samen met hen een leuke activiteit ondernemen. De kerk waar jullie verblijven, zou daarnaast graag samen met jullie als groep een Sing In organiseren. En natuurlijk is het strand nooit ver weg in Den Helder, dus een dagje strand/Texel kan niet ontbreken.