Bouw van een ziekenhuis in Nilphamari Notkhana Opd Dblm Hospital in 2016

Dit project is zonder groep uitgevoerd.

 • Buitenzijde van de kliniek
  Buitenzijde van de kliniek
 • Feestelijke opening
  Feestelijke opening
 • Kinderen in de buurt van het project
  Kinderen in de buurt van het project
 • Voorzijde ziekenhuis van Leprosy Mission
  Voorzijde ziekenhuis van Leprosy Mission
 • Eerste consult
  Eerste consult
 • Projectomgeving
  Projectomgeving
 • Binnenplaats ziekenhuis waar patienten wachten
  Binnenplaats ziekenhuis waar patienten wachten
 • Fysiotherapie afdeling in het ziekenhuis
  Fysiotherapie afdeling in het ziekenhuis
 • Kunstbenen staan klaar om aangemeten te worden
  Kunstbenen staan klaar om aangemeten te worden
 • Officiële opening
  Officiële opening
 • Openingsgebed
  Openingsgebed
 • Inschrijving van patienten
  Inschrijving van patienten
 • Bouwstijl in het noorden van Bangladesh
  Bouwstijl in het noorden van Bangladesh

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Nilphamari Notkhana Opd Dblm Hospital


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

De OPD is helemaal af en klaar voor gebruik

Vanuit Bangladesh kregen we het goede bericht dat de polikliniek (OPD) helemaal af is en klaar om in gebruik genomen te worden. Er is een totaal van 140 m2  aan bouw voltooid voor de begane grond. Dit houdt in dat het werk voltooid is voor:

 • 3 artsen kamers
 • 1 registratie kamer
 • 1 apotheek kamer
 • 1 Onderzoeksruimte (pathologie)
 • 1 grote zaal / patiënten wachtkamer
 • 1 kleine berging
 • 1 RAM
 • Receptie
 • Een aantal toiletten, voor zowel mannen als vrouwen
 
Het nieuwe gebouw heeft impact op verschillende terreinen. Zo ligt het nieuwe gebouw dicht bij de gemeenschap door de directe connectie met de hoofdweg, waardoor het meer toegankelijk is voor patiënten. Daarnaast zijn er veel disciplines onder één dak samengebracht waardoor patienten op één locatie terecht kunnen en de gescheiden sanitaire voorzieningen zorgen ervoor dat er voldoende privacy voor man en vrouw is.
Hoewel het nieuwe OPD gebouw nog niet officieel is gestart, is het al wel duidelijk dat door de uitbreiding de capaciteit van het ziekenhuis dusdanig is gestegen dat er 70 tot 80 patiënten per dag meer geholpen kunnen worden.
 
Dr. Halder, de directeur van de partner organisatie in Bangladesh vertelt:
"The BA116 project with Support from World Servants Netherlands, is a great addition to DBLM Hospital holistic approach. TLMIB are grateful to World Servants for their generous approach to support in a great partnership attitude. Being able to complete the project without direct input from the visiting team will allow to start the facility earlier than expected. We regret to miss the opportunity for the volunteers to visit the project and contribute as part of the original plan. The country situation and security situation was a hindering factor to some extent, but we could finish the project timely by the grace of God."

Lees meer

Er zijn geen berichten.

De OPD functioneert boven verwachting.

Het Out Patient Department (OPD) dat in 2016, mede door financiering van Worldservants is gerealiseerd, functioneert boven verwachting.

Lees meer

Geannuleerd project met geweldig resultaat

In 2016 moesten we om veiligheidsredenen ons project in Bangladesh (BA116) cancelen. De lokale mensen hebben toen zelf deze kliniek gerealiseerd van het geld wat World Servants betaald heeft. Supergaaf om te zien dat er nu dagelijks tussen de 85 en 120 mensen medische zorg krijgen. De kliniek staat aan de rand van het terrein waarop het lepraziekenhuis staat. Het mes snijdt aan 3 kanten (bijzonder mes). Lokale bevolking heeft medische zorg, er is extra inkomen voor de leprakliniek en leprapatiënten worden vroegtijdig gediagnosticeerd. Geweldig om te zien.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Om in Nothkana te komen moet je naar het noorden van Bangladesh reizen. Nothkana ligt in het Nilphamari district, op ongeveer 400 kilometer van de hoofdstad Dhaka. Het is een arm gebied. Door minder gevarieerd voedsel hebben mensen een verlaagde weerstand en zijn ze gevoeliger voor infectieziektes zoals lepra.
Het ziekenhuis ligt in een plattelandsgebied met rijstvelden en theeplantages, smalle weggetjes en dorpjes met eenvoudige huizen. Het overgrote deel van de inwoners van Nothkana is moslim.

Surendra Nath Singh

House 483, Road 32
Dhaka
Bangladesh

TLMI - Bangladesh

The Leprosy Mission International is gericht op het verlenen van hulp aan mensen die lijden aan de gevolgen van lepra, maar ook op het verschaffen en verspreiden van de juiste informatie over de ziekte. Het doel van de organisatie is het terugdringen van lepra door middel van medische zorg, gehandicapte zorg en sociaal-economische zorg. De droom is dat mensen met lepra weer opgenomen zullen worden in de maatschappij; met dezelfde rechten en mogelijkheden als ieder ander, waardoor de menselijke waardigheid herstelt wordt.

Mensen met lepra worden vaak buitengesloten vanwege de besmettelijkheid van de ziekte. Lepra wordt veroorzaakt door een bacterie die vermoedelijk via hoesten en niezen verspreid wordt, in de eerste fase van de ziekte. In die fase is de ziekte nog niet merkbaar voor de patiënt.
Deze leprabacterie tast vooral de huid en zenuwen aan. Als er geen tijdige behandeling plaatsvindt ontstaan er verlammingen, blindheid en raken handen en voeten gevoelloos. Ondanks de lepra werken arme mensen meestal gewoon door. Ze hebben geen keus omdat ze het geld niet kunnen missen. Door de gevoelloosheid ontstaan er wonden en infecties. Daarom moeten leprapatiënten zo snel mogelijk behandeld worden, omdat de gevolgen anders onherstelbaar kunnen zijn.

Het ziekenhuis in Nothkana, ondersteund door het netwerk van plattelandsklinieken, brengt hier verandering in. Deze klinieken sporen gevallen van lepra op en doen de eerste behandeling. De mensen met lepra in een vergevorderd stadium worden voor behandeling doorgestuurd naar het ziekenhuis. Ook verricht het ziekenhuis operaties waarbij vingers gecorrigeerd worden of plastische chirurgie wordt toegepast om verminkingen te herstellen. Het ziekenhuis maakt protheses en heeft een revalidatie afdeling. Daarnaast zijn er programmas die mensen helpen hun zelfstandigheid te vergroten zodat ze voor zichzelf en hun familie kunnen blijven zorgen. Op deze manier krijgen de leprapatiënten hun waardigheid weer terug en kunnen ze deel blijven uitmaken van hun eigen gemeenschap en de maatschappij.

Dankzij jouw inzet verbetert de situatie van de mensen met lepra en de mensen in de omgeving van het ziekenhuis. Mensen met lepra voelen zich gerespecteerd doordat jullie zorg en aandacht aan hen geven. Jullie bezoek zal door de omgeving zeker opgemerkt worden. Het ziekenhuis krijgt een nieuw gebouw waardoor de hygiëne naar een hoger niveau gebracht kan worden wat belangrijk is voor deze patiënten die erg gevoelig zijn voor infecties. In het nieuwe ziekenhuis met betere voorzieningen (operatiekamers) kan meer specialistische hulp gegeven worden aan mensen uit heel Bangladesch. Dit is nodig omdat er nog steeds nieuwe gevallen van lepra ontdekt worden. Een nieuwe polikliniek geeft de lokale bevolking toegang tot kwalitatief goede en betaalbare gezondheidszorg.

De verandering door jouw komst:

- Bouw van een nieuw ziekenhuis en polikliniek.
- Specialistische zorg voor leprapatiënten verbetert.
- Het bevorderen van een volwaardige plaats in de maatschappij van mensen die lepra hebben (gehad).
- Lokale gemeenschap heeft toegang tot kwalitatief goede en betaalbare gezondheidszorg.