Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een trainingsruimte voor een self help group in Nilphamari

 • Vanaf de eerste steen een plek van verandering
  Vanaf de eerste steen een plek van verandering
 • Beton mengen is teamwork
  Beton mengen is teamwork
 • Samen boek je resultaat
  Samen boek je resultaat
 • Kunnen mannen praten en werken tegelijk?
  Kunnen mannen praten en werken tegelijk?
 • Natuurlijk bezoek je de stad
  Natuurlijk bezoek je de stad
 • Bouw een feest met de kids
  Bouw een feest met de kids
 • Gametime!
  Gametime!
 • Letterlijk je steentje bijdragen
  Letterlijk je steentje bijdragen
 • Duurzaam: spijkers hergebruiken
  Duurzaam: spijkers hergebruiken
 • Natuurlijk maak je een ritje in een riksja
  Natuurlijk maak je een ritje in een riksja
 • Openluchttaxi
  Openluchttaxi
Gelijke rechten
Kwetsbaarheid verruild voor identiteit
Over en weer versterken

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Alleen jouw komst is al een versterking van de positie van mensen met een beperking in Nilphamari. Een groep Nederlandse jongeren die laat zien dat je ook met een beperking volledig mee kan doen, zal zeker de aandacht trekken. Samen bouwen jullie aan een trainingscentrum waarin mensen met een beperking en andere kwetsbare groepen samenkomen.

Voor wie?

Partnerorganisatie TLMI ondersteunt kwetsbare groepen door ze samen te laten werken in een associatie. Er zijn meer dan duizend self help groups door het hele land. De leden worden meer geaccepteerd en het stigma van een beperking neemt af. Het trainingscentrum wordt een centrale plek voor 300-500 mensen, die anders vaak een bedelend bestaan zouden leiden.

Waar ga je dat doen?

Je verblijft op de compound van TLMI, een terrein met een ziekenhuis, trainingsruimtes, werkplaats voor protheses, laboratorium, woningen voor personeel en rijst- en maisvelden. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in leprabehandeling en revalidatie. De persoonlijke aandacht voor patienten geeft het ziekenhuis een goede naam. Het terrein is ingericht voor mensen met een beperking en dus grotendeels rolstoeltoegankelijk.
 
Nilphamari ligt op vijf kilomer van Nothkana, in het noorden van Bangladesh. In het stadje is het een drukte van belang met winkeltjes, ambachten en verkeer. De omgeving is landelijk: tabak- en rijstverbouw.

Waarom?

Met een beperking val je in Bangladesh snel overal buiten. Laat jij zien dat dat anders kan en bouw je mee aan een trainingscentrum voor kwetsbare groepen?

20-7 tot 10-8-2019bijdrage: 2340

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit project laat zien dat een lichamelijke beperking geen belemmering hoeft te zijn om iets te betekenen in de maatschappij. Dat geldt voor Bengalen én voor Nederlanders. Nederlandse jongeren met en zonder beperking kunnen meebouwen aan verandering tijdens dit project. Kijk voor meer informatie op worldservants.nl/onbeperkt.

Verandering

Mensen met een beperking werden in Bangladesh genegeerd, binnenshuis gehouden of zelfs gedood. Velen leefden als bedelaar. Sinds 2008 verenigt partnerorganisatie TLMI kwetsbare mensen in self help groups. Groepen van 6 tot 10 mensen bouwen samen aan een beter leven. Samen sparen ze voor vervoermiddelen (driewielers), vee, land of opleidingen. 25 self help groups vormen samen een assiociatie om onderling kennis en contacten uit te wisselen.

‘Een eigen gebouw geeft ons een identiteit die ons zichtbaar maakt in de maatschappij. Het is de eerste stap naar een bestaan van volledig zelfstandig burger met een eigen stem’, zegt een van de deelnemers. Straks is er een plek voor ontmoeting, training en vergaderingen.
 
Doelen:

 • Door elkaar regelmatig te ontmoeten kunnen de self help groups van elkaar leren en tips en ideeën uitwisselen
 • Door het verzorgen van trainingen kunnen kennis een vaardigheden worden aangeleerd waardoor gehandicapten een beroep kunnen uitoefenen
 • Met een eigen adres wordt de associatie door de overheid (h)erkend en als serieuze gesprekspartner beschouwd
 • In het trainingscentrum kan de associatie van self help groepen trainingen, therapie en vergaderingen organiseren.
 • Associaties spelen een belangrijke rol in het organiseren en verschaffen van microkredieten.

Wat doe je nog meer?

Je leeft en werkt samen met mensen die als gevolg van lepra een beperking hebben. Ze zijn lid van de self help group en trots op wat ze al bereikt hebben. Over en weer deel je enthousiasme en ontdek je dat de mogelijkheden met een beperking ‘Onbeperkt’ zijn. Natuurlijk maak je een rondrit met een riksja en bezoek je het landelijk bekende Lepra ziekenhuis. Op allerlei manieren leer je een prachtig nieuw land kennen en vanzelfsprekend geniet je van heerlijke Bengaalse curries.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


TLMI - Bangladesh

Leprocy Mission Bangladesh komt op voor de rechten van mensen met een beperking en andere kwetsbare groepen. Door ze te helpen om zich te verenigen in self help groups, groeien hun kansen in de maatschappij. World Servants wil dat versterken en bouwt mee aan trainingscentra waar ze samenkomen.

Salomon Halder

2340,-

20-7 tot 10-8-2019

Het verhaal van...

'Bangladesh. Wat een land.' Zo begint projectmanager Jan van der Leest zijn verslag van zijn werkbezoek aan dit land. Hij is daar om te onderzoeken of dit mogelijk een nieuw projectland voor World Servants is. Jan heeft gesproken met de Christian Service Society; de mogelijke nieuwe partner.

Lees verder